Architectuur

Xella wint prestigieuze architectuurprijs met Hebel-gebouw

De gerenommeerde Duitse architectuurprijs ‘Fassadenpreis 2010’ werd uitgereikt aan Xella voor de bouw van een opslag- en distributiecentrum van een meubelwinkelketen met Hebel-cellenbeton in Munster.
Met haar brandwerende en akoestisch en thermisch isolerende eigenschappen is Hebel-cellenbeton een geschikt duurzaam materiaal voor de bouw van industriële gebouwen. Het materiaal laat daarnaast toe om op eenvoudige wijze een vlakke, stabiele ondergrond en raamopeningen zonder hulpconstructies te creëren. Deze technische kwaliteiten, gecombineerd met een groot aantal mogelijkheden op architecturaal vlak, maken dat Hebel-cellenbeton steeds meer gebruikt wordt in hedendaagse architectuur voor projectbouw.

Het bedrijfsgebouw in Munster werd onderscheiden voor zijn zeer kleurige gevelindeling. Het pand bestaat uit twee verdiepingen, heeft een oppervlakte van 60 bij 66 meter en is gemaakt met standaard wandplaten van Hebel-cellenbeton. Het ontwerp is van de hand van het gerenommeerde architectuurbureau Bolles + Wilson.

Lees verder op Architectura.be