Nieuwbouw

Woontoren New Orleans is ook qua beveiliging van hoog niveau

De woontoren New Orleans te Rotterdam is niet alleen de hoogste woontoren van Nederland maar is ook qua beveiliging van hoog niveau. De toren heeft een lengte van 160 meter. Het service centrum bevindt zich op de eerste etage. Gedurende de nacht is het centrum onbemand. Dan neemt de particuliere alarmcentrale ViewControl het beheer over.

Elke ruimte en elke gang van de toren zijn uitgerust met sprinklers en rookmelders. Verlichte bordjes wijzen mensen de weg naar de twee gescheiden trappenhuizen. Elke woning bevat luidsprekers in het plafond zodat tijdens eventuele calamiteiten instructies effectief verspreid kunnen worden. Andere elementen zijn branddetectie, videointercoms en cameratoezicht. Bewoners van de 50 short stay appartementen moeten met zogeheten keyfobs de deuren openen. Dat zijn sleutels met een rfid-tag. Ook het zwembad, het wellnesscentrum en fitnesshonk zijn via de keyfobs bereikbaar.

Alle securitycomponenten zijn aangesloten op de netwerkinfrastructuur van New Orleans. Het netwerk is niet van buitenaf bereikbaar. Binnenkort wordt een receptioniste neergezet bij de hoofdentree.

Gebaseerd op: Beveiliging