Woonprojecten

Woonproject Agter de Heuf lanceert tweede fase verkoop in Overpelt

Woonproject Agter de Heuf lanceert tweede fase verkoop in Overpelt
Aura-project Agter de Heuf siert al enige tijd de plek tussen het Mariaziekenhuis en het centrum van Overpelt. Na een succesvolle eerste fase is nu ook fase twee aan de beurt. Daarbij komen nieuwe appartementen in de verkoop, geschikt voor een intergenerationeel publiek dat de nabijheid van zorg en een kwalitatieve afwerking belangrijk vindt. “En dat in de gezelligste fusiegemeente van Limburg”, klinkt het bij Aura.

Met al veertig procent van de zopas gelanceerde appartementen verkocht, mag het duidelijk zijn: centrumwonen met alle voorzieningen vlakbij is erg gewild op de vastgoedmarkt momenteel. “Agter de Heuf heeft dan ook heel wat troeven die helpen de kopers te overtuigen”, vertelt projectmanager Bert Govaerts van bouwheer Aura: “We zetten in op een divers doelpubliek met dit nieuwbouwproject. De appartementen genieten uiteraard een topligging, maar zijn ook qua afwerking zeer hoogwaardig. Kopers kunnen bovendien zelf nog zeggenschap uitoefenen op de finale uitstraling van hun Agter de Heuf-appartement.”

Woonproject Agter de Heuf lanceert tweede fase verkoop in Overpelt

Architectuur met een ‘Aura’

Qua exterieure architectuur is die uitstraling alvast geslaagd in zijn opzet van tijdloze eenvoud: “Dankzij kwalitatief kleur- en materiaalgebruik zorgen we voor een doordachte geveluitwerking”, aldus Rik Willekens van Novazembla Architecten. “Een optimale inpassing in de Peltse centrumomgeving wordt aangevuld door een multifunctionele openbare buitenplaats. Hier kunnen mensen van alle generaties elkaar ontmoeten op een groenrijk, sfeervol plein. Precies wat Overpelt nodig had.” Extra bonus voor de bewoners is dat deze publieke ruimte zal worden aangelegd én onderhouden door de gemeente. Zo geniet je in elk seizoen van een zorgeloos mooie tuin.

Zorg altijd dichtbij

De ligging naast het Mariaziekenhuis is niet toevallig. Met Agter de Heuf zet Aura in op zorg in de directe omgeving. Het ziekenhuis is zelfs rechtstreeks bereikbaar via een voetgangers- en fietserstunnel onder de ringweg. Maar ook ter plaatse is hulp voorzien. Een helpende hand nodig bij het koken, strijken, poetsen of winkelen? Allerhande diensten – van medisch tot huishoudelijk – stellen zich beschikbaar aan de bewoners van Agter de Heuf: IN-Z (seniorenassistentie), het Wit-Gele Kruis (thuiszorg), Integro-Immaculata ... “Zo wordt er vanuit deze laatste dienstverlener onder andere een restaurant, cafetaria, dagverzorgingscentrum, kortverblijf, zorgloket en een ruim aanbod aan activiteiten van het lokale dienstencentrum Pelle Melle aangeboden. En dat allemaal vlakbij onder één dak”, vertelt Roel Eerlingen, directeur van vzw Integro. “Agter de Heuf heeft bovendien de ambitie om op de gelijkvloerse verdieping een heuse zorgboulevard te verwezenlijken”, gaat Bert Govaerts verder. “Daar komen nog eens verschillende zorggerelateerde diensten, praktijken en handelsvoorzieningen bij.”

Woonproject Agter de Heuf lanceert tweede fase verkoop in Overpelt

Aangepast voor andersvaliden

Passend in dit zorgverhaal werd er in deze fase in zestien units geïnvesteerd uit bouwblok B2 door vzw Stijn. Hier wordt weldra woongelegenheid voor andersvaliden voorzien. “Er is een steeds toenemende vraag naar aangepaste woningen voor deze doelgroep, maar toch is dit specifieke vastgoedaanbod in Vlaanderen nog vrij beperkt. In Pelt komt daar nu dus verandering in dankzij Agter de Heuf”, weet Kim Celis van VZW Klimroos, onderdeel van VZW Stijn. In deze units is met alles rekening gehouden: ze zijn bijvoorbeeld voorzien van ruime liften (>1,80 m), waardoor ze vlot toegankelijk zijn voor een mobiele scooter of brancard.

Wooncomfort in het groen

De ruime ondergrondse parking - inclusief bergingen en fietsstallingen - kan alvast op veel positieve reacties rekenen. Het comfort van eigen parkeerruimte en toch centraal wonen is anno 2021 een gegeerd goed. Zeker als er ook nog eens natuurschoon in de buurt beschikbaar is. “Hoewel het hier om stedelijk gelegen appartementen gaat, is Pelt toch nog echt een groene gemeente. Bosland is vlakbij en ook ‘Fietsen door de bomen’ is niet ver. Natuurliefhebbers en wandelaars hebben hier dus het beste van beide werelden bij de hand.”

Woonproject Agter de Heuf lanceert tweede fase verkoop in Overpelt

Mobiliteit op maat

Recreatiemogelijkheden genoeg, dus. Maar ook aan mobiliteit is gedacht. Bert Govaerts: “We hebben Agter de Heuf bewust ingeplant op een locatie op vijf minuutjes wandelen van de treinopstapplaats. Verschillende bushaltes zijn nog dichterbij gelegen dan dat.” Dus of je nu je eigen wagen ondergronds parkeert of liever op het openbaar vervoer rekent, vanuit je nieuwe appartement is alles mogelijk.

Ook interessant