Wooncoop lanceert kapitaalsronde van 5 miljoen euro in coöperatief vastgoed

12 mei 2022 Bron: wooncoop
Wooncoop lanceert kapitaalsronde van 5 miljoen euro in coöperatief vastgoed
Op 9 mei is een nieuwe kapitaalsronde van 5 miljoen gelanceerd door wooncoop, een coöperatief vastgoedfonds. Het Gentse bedrijf is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Eerder haalde de coöperatie al meer dan 15 miljoen euro op bij Belgische investeerders.

Ambities

Wooncoop is een vastgoedfonds dat zich richt op de ontwikkeling en beheer van coöperatieve woonprojecten in Vlaamse centrumsteden. Op de agenda staan 1.000 wooneenheden tegen 2040. Ambitieus maar broodnodig én haalbaar. Karel Lootens, mede-oprichter van wooncoop licht toe: ‘Vandaag constateren we een ongeziene stadsvlucht van de middenklasse. Comfortabel wonen op interessante locaties in de stad is vaak te duur geworden. Dat is doodzonde. Het is niet alleen nefast voor het economisch weefsel van de steden maar ook voor de mobiliteit in en rond de stad door het toenemende woon-werkverkeer. Wooncoop reikt hier een oplossing aan. Ons comfortabel coöperatief woonidee houdt wonen eerlijk, op toplocaties, en trekt de omgeving op.’ Dat blijkt ook uit de grote vraag en de invulling van reeds lopende projecten in Antwerpen, Hasselt, Herentals, Sint-Niklaas en Gent.

5 miljoen euro

Met de nieuwe kapitaalsronde wil wooncoop funding ophalen voor de realisatie van 8 nieuwe coöperatieve projecten. Onder het motto: ‘Investeren in vastgoed. Met impact, zonder zorgen’ richten ze zich direct naar vastgoedinvesteerders die zichzelf de tijd voor projectontwikkeling of vastgoedbeheer willen besparen maar wel willen genieten van een stabiel en mooi rendement. Daarnaast mikken ze op family offices en investeerdersgroepen die de negatieve rente op hun vrijstaand kapitaal niet langer voor lief nemen. Uiteraard krijgen ook de huidige aandeelhouders de kans om hun portefeuille uit te breiden. Investeren in wooncoop kan via aandelen of via een lening. De leningen hebben een bruto rente van 2% en zijn jaarlijks opzegbaar. Het beoogd rendement van die aandelen volgt de residentiële vastgoedprijsindex. In 2018-2021 steeg die met gemiddeld 4.6% per jaar.

De communicatie over de nieuwe kapitaalsronde gebeurt via de website www.vastgoedmetimpact.be. Via webinars en directe communicatielijnen staat het team klaar om vragen rond wooncoop, de financiële voorwaarden van de kapitaalsronde en andere te beantwoorden.

Intekenen

Bewuste investeerders en believers in coöperatief vastgoed kunnen intekenen op deze kapitaalronde via www.vastgoedmetimpact.be. Hier vindt men alle informatie over de producten, directe communicatielijnen, webinars en projectinformatie terug.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo