Nieuwbouw

Woningbouw Huyzentruyt bouwt 40 nieuwe woningen in Heule

Woningbouw Huyzentruyt, dochteronderneming van Groep H uit Beveren-Leie, is sinds enkele weken gestart met de commercialisering van een nieuwbouwproject langs de Oude Ieperseweg in Heule. Het bouwbedrijf zal ter hoogte van de Oogststraat ruim 40 ééngezinswoningen bouwen, in gesloten en halfopen bebouwing. Het masterplan van de nieuwe verkaveling werd opgemaakt in nauwe samenwerking met het Kortrijkse stadsbestuur, dat een zeer actief woonbeleid voert.

Focus op jonge gezinnen

“Met dit project gaan we duidelijk voor eigentijds en duurzaam wonen. We mikken op een breed publiek en verschillende leeftijdscategorieën.”, zegt Yves Verbeke, marketingdirecteur van het bouwbedrijf. Het gebruik van vrij grote glaspartijen zorgt voor een luchtig en aangenaam woonklimaat. Het ontwerp van het nieuwbouwproject voorzag in een open benadering, met ruime aandacht voor de sociale interactie. “Bovendien zorgt de nabijheid van de R8 voor een vlotte bereikbaarheid en ontsluiting.”, aldus nog Yves Verbeke.

Betaalbaar wonen

Ook in dit nieuwbouwproject staat betaalbaar wonen centraal. Er werd gekozen voor een budgetvriendelijke architectuur, die toch voldoende creatieve aspecten bevat om aan elk van de woningen een eigen, specifiek karakter te geven. Doordachte ontwerpen zorgen voor functionele woongelegenheden, waarin de beschikbare woonvolumes optimaal benut worden. Uiteraard ging veel aandacht uit naar verantwoord energieverbruik. Elk van de woningen beschikt bovendien over een geïntegreerde garage. Grondoppervlaktes gaan van 250 tot ongeveer 400m2. Prijzen variëren van 170 tot 210.000€, excl. kosten.

Gefaseerde aanpak

De realisatie van het woonproject zal gefaseerd verlopen. In een eerste fase worden 21 van de 40 gezinswoningen gebouwd. Als alles volgens plan verloopt is de start van de wegenis- en infrastructuurwerken voorzien voor de tweede jaarhelft. Aansluitend wordt dan gestart met de bouw van de woongelegenheden, wellicht tegen het einde van dit jaar.

Verkoop gestart

De commercialisering van het project is reeds enkele weken gestart en de eerste verkoopopties zijn reeds afgesloten. Geïnteresseerden kunnen nu reeds terecht bij Woningbouw Huyzentruyt (tel. 056/736 736) om de mogelijkheden te bespreken.

Informatievergadering

Om zowel de omwonenden als geïnteresseerde kopers te informeren organiseert Woningbouw Huyzentruyt een informatievergadering op donderdag 23 april as. Het bouwproject zal er uitgebreid toegelicht worden. Wout Maddens, schepen van Stedenbouw en Ruimtelijke ordening in Kortrijk, zal er namens het stadsbestuur nadere uitleg geven bij het woonbeleid van de stad. Afspraak donderdag 23 april as. om 19u in Café Den Hert, Heuleplaats 10, te Heule.