WoninGent bouwt nieuw stukje woonwijk in Gentbrugge

  BE   26 mei 2016 Bron: WoninGent
De sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent cvba-so bouwde 25 nieuwbouwwoningen in de Vogelhoekwijk te Gentbrugge. 24 ruime woningen met drie slaapkamers werden opgetrokken op een braakliggend perceel tussen de Désiré Mercierlaan en de Werkhuizenstraat. In de Jean Jaurèslaan werd bijkomend nog één rijwoning met vier slaapkamers gerealiseerd. De nieuwbouwwoningen bieden een betaalbare en kwaliteitsvolle woonst voor gezinnen met een beperkt inkomen en zijn ondertussen allemaal verhuurd. Begin juni nemen de nieuwe bewoners er hun intrek.

25 nieuwbouwwoningen in vogelhoekwijk

WoninGent bouwde de voorbije maanden een stukje woonwijk bij in Gentbrugge. Langs de nieuwe straat Wegelakker, die de Désiré Mercierlaan met de Werkhuizenstraat verbindt, werden 24 sociale woningen opgetrokken. Het gaat om een combinatie van rijwoningen en halfopen bebouwingen. WoninGent koos ervoor om te werken met verschillende types van gevelstenen, zodat een gevarieerd straatbeeld ontstaat en de woningen een eigen identiteit krijgen.

De eengezinswoningen langs de Wegelakker zijn ruime woningen met drie slaapkamers. Alle woningen hebben ook een grote tuin met berging. Ze bieden grotere gezinnen met een beperkt inkomen een kwaliteitsvolle woonst aan een betaalbare prijs. De nieuwbouwwoningen beantwoorden dan ook aan de moderne eisen op het gebied van wooncomfort en energiezuinigheid. Zo is elke woning uitgerust met een hemelwaterrecuperatiesysteem en wordt een E-peil ≤59 en K-peil ≤ 34 gehaald.

In de Jean Jaurèslaan bouwde WoninGent aanvullend nog een rijwoning met vier slaapkamers en tuin op een braakliggend perceel tussen twee bestaande huizen.

Verhuring en marktwaarde

Alle 25 woningen zijn ondertussen verhuurd. Begin juni trekken de eerste sociale huurder in hun nieuwe woning. De huishuur die de bewoners voor hun woning betalen, wordt berekend volgens het Kaderbesluit Sociale Huur (KSH). Sociale huurders betalen een huurprijs afhankelijk van de marktwaarde van hun woning, hun inkomen van drie jaar geleden en hun gezinssituatie. Zij betalen maximaal de marktwaarde en minimaal de minimumhuurprijs.
De marktwaarden van de woningen verschillen per type en grootte, maar liggen allemaal tussen de € 865 en € 980. De minimumhuurprijs bedraagt € 234.

Technische specificaties

 • Architect: Architectenbureau Van Derbeken bvba.
 • Aannemer: Damman nv.
 • De kostprijs bedraagt ca. 3.225.000 excl. btw.

Nog 31 extra nieuwe en gerenoveerde eengezinswoningen in Gentbrugge

Naast het nieuwbouwproject langs de Wegelakker bouwt en renoveert WoninGent nog 31 eengezinswoningen in Gentbrugge:
 • In de Tuinwijk de Warande en de De Guchteneerestraat bouwde WoninGent 9 nieuwbouwwoningen. Het gaat om 2 woningen met 2 slaapkamers, 3 woningen met 3 slaapkamers en 4 woningen met 4 slaapkamers. Deze woningen gingen in april 2016 in verhuring.
 • In de Steenbekestraat, Theophiel de Jaegerstraat en Désiré Mercierlaan ondergaan 22 bestaande sociale woningen een binnenrenovatie en comfortverbetering. Volgens de huidige planning, kunnen de eerste 8 woningen eind 2016 in verhuring gaan. Begin 2017 volgen dan de 14 overige woningen.


Lees ook:

 • Bouw & Wonen Partners:
 • Recticel
 • Wienerberger
 • Credishop
 • Loxone
 • bouwinfo