Architectuur

Winy Maas opent GEVEL 2018 met keynote op 23 januari

Winy Maas opent GEVEL 2018 met keynote op 23 januari
Winy Maas - Foto Gevel2018
Winy Maas van MVRDV zal op de eerste beursdag van GEVEL 2018 een keynote geven in de GEVEL Arena bij opening van het evenement om 11 uur. Hiermee opent een vol programma van drie dagen - gericht op ontwikkelingen rond de gebouwschil - met exposanten, exposities en lezingen. Winy Maas presenteerde onlangs zijn Barbapapa-huizen in De Wereld Draait Door - welke ontwikkelingen ziet hij voor de gebouwschil?

Met de keynote van Winy Maas wordt het startsein gegeven voor een driedaagse vakbeurs met een kennisintensief programma, exposities met noviteiten, een projectengalerij en - het kloppend hart van de beurs - enthousiaste exposanten die hun nieuwste producten en projecten laten zien.

GEVEL is voor architecten, bouwtechnici en hun opdrachtgevers en biedt deze doelgroepen in drie theaters een gevarieerd lezingenprogramma. In de GEVEL Arena gaat het om visie en beleid, het Innovatietheater zoomt in op de bouwtechniek en details. In het Projectentheater worden voorbeelden toegelicht van gerealiseerde gevels en daken door direct betrokkenen (architecten, adviseurs en toeleveranciers). Met verschillende exposities komt praktisch en academisch onderzoek onder de aandacht: onder andere zijn tentoonstellingen te zien van Archiprix 2017, 4TU.Bouw Lighthouse Projects en Experimenteel Beton.

Dinsdag 23 januari, 11:00 - 17:00 uur

De eerste dag van de beurs staat in het teken van ‘nu’: wat zijn de ontwikkelingen en trends op het gebied van de gebouwschil, op welke wijze veranderen de traditionele bouwmethoden door energie- en grondstoffenbeleid? Ook tijdens deze dag: een Metselwerk-Marathon (een reeks recente projecten met baksteen, toegelicht door architecten) en een aantal lezingen dat het ‘onzichtbaar vernuft’ in de gebouwschil toelicht.

Woensdag 24 januari, 11:00 - 21:00 uur

Op de woensdag zal iedereen het weten dat we in Rotterdam zijn: met excursies naar projecten (waar onze exposanten bij betrokken zijn) komt de praktijk wel heel dichtbij. Wat doet lokaal beleid met en voor de bouwopgave waarvoor we ons gesteld zien: een hogere energieprestatie voor de bestaande voorraad en een flink aantal woningen in de komende paar jaar. Met een Hackathon op de beursvloer wordt één vraagstuk multidisciplinair aangevlogen. Nanne de Ru van Powerhouse Company geeft de avond-keynote: zijn Rotterdamse bureau verovert vanuit die plaats de wereld met innovatieve projecten.

Donderdag 25 januari, 11:00 - 17:00 uur

Op donderdag praten we over de toekomst. Ook weer met aansprekende keynotes, lezingen over hernieuwbare materialen en een debat ‘Circulaire Gevels & Daken’. Hoe gaan we om met de Rijksambitie voor een volledig circulaire economie in 2050? Wat betekent dat voor opdrachtgevers, voor architecten, voor toeleveranciers in de bouw? Vast staat dat dit een kennisintensieve economie zal zijn, waarbij nieuwe netwerken en andere vormen van samenwerking een rol gaan spelen. Tijdens GEVEL 2018 maken we alvast een start daarmee!

Kijk voor het laatste nieuws, de volledige programma's en spannende projecten op gevel-online.nl

Ook interessant