Winnaars van 2020challenge bekendgemaakt op Project Build

  BE   23 september 2011 Bron: Redactiebureau Palindroom
Op de eerste dag van de vakbeurs PROJECT BUILD (voor duurzame projectbouw) werden zopas de winnaars van de 2020challenge bekendgemaakt. Dit is een wedstrijd die innovatieve ontwikkelingen van Belgische studie- en adviesbureaus in de kijker plaatst. De prijzen van de vakjury en de pers gingen respectievelijk naar de projecten van Cenergie en Heedfeld. Ingenium kaapte de publieksprijs weg met meer dan 2800 voorkeursstemmen.

Prijs van de vakjury

De tweede onderscheiding die uitgereikt werd, was de prijs van de vakjury. De eer viel te beurt aan Cenergie en z'n Droogloodsen in Kortrijk (zie foto boven), dit omdat ze in een oud industrieel pand via een box-in-box-principe heel performante technieken wisten te integreren. Studiebureel Heedfeld kreeg in deze een eervolle vermelding voor z'n uiterst goed bestudeerde passiefschoolontwerp, dat energie, onderhoud en onderwijs optimaal met elkaar weet te verzoenen.

Prijs van de persjury

Heedfeld moest echter niet te lang treuren, want het kreeg de persprijs. De Stedelijke Bouwvakschool in Dilsen (zie foto hieronder) werd geroemd om de optimale integratie van z'n energetisch concept in de educatieve hoofdactiviteit. Ook de persjury deelde een eervolle vermelding uit, meer bepaald aan het Grontmij-kantoor in Mechelen. Grontmij wist de jury te charmeren met haar ruime opvatting van duurzaamheid (economisch, ecologisch ťn sociaal).Publieksprijs

Ingenium, dat het zwevende glazen volume van het nieuwe Havenhuis (zie foto hieronder) zal uitrusten met tal van energie-efficiŽnte systemen, werd de publiekslieveling van de 2020challenge. Het prestigieuze project behaalde bijna een derde van de ongeveer 8900 publieksstemmen en dubbel zoveel stemmen als de nummer twee, het Nieuw Administratief Centrum in Houthalen-Helchteren van Arcadis Belgium. Studiebureel Heedfeld behaalde een verdienstelijke derde plaats met De Stedelijke Bouwvakschool in Dilsen.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo