Architectuur

6 Studiebureaus in de running voor 2020challenge

Arcadis, Cenergie, Grontmij, Ingenium, Heedfeld en VK Engineering zijn de zes bureaus die zijn doorgestoten naar de shortlist van de 2020challenge, de innovatiewedstrijd voor Belgische advies- en studiebureaus. Op 22 september op de beurs PROJECT BUILD zullen de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt worden.
Voor de 2020challenge, die aan zijn tweede editie toe is, heeft beursorganisator easyFairs de krachten gebundeld met ingenieursorganisaties ORI, KVIV, FABI en Redactiebureau Palindroom. Bedoeling van deze wedstrijd is om innovatieve en duurzame oplossingen van Belgische advies- en studiebureaus onder de aandacht te brengen.
Uit 13 inzendingen heeft een vakjury een shortlist geselecteerd van 6 projecten. Een bijzonder moeilijke taak, want de inzendingen dit jaar waren van erg hoog niveau. De wedstrijd toont alvast aan dat de Belgische bureaus bijzonder innovatief en efficiënt te werk gaan om het energieverbruik van gebouwen in te dammen. Bij de selectie werd in de eerste plaats naar het innovatieve karakter en de duurzaamheid gekeken.

Volgende 6 projecten konden de vakjury het meest charmeren:
  • Droogloodsen in Kortrijk – Cenergie
  • Havenhuis Antwerpen – Ingenium (foto boven)
  • Kantoorgebouw Grontmij Mechelen – Grontmij
  • Nieuw Administratief Centrum (NAC) in Houthalen-Helchteren – Arcadis Belgium
  • School Emile Bockstael Brussel – VK Engineering
  • Stedelijke Bouwvakschool Dilsen – Studiebureel Heedfeld (foto onder)

Deze zes projecten zullen te zien zijn op de tentoonstelling op de vakbeurs Project Build in Brussels expo op 22 en 23 september. Op 22 september komen de zes bureaus hier hun inzending toelichten. Nadien zullen zowel een vakjury als een persjury hun winnaar naar voren schuiven. Wie de hoofdprijs wint, wordt bepaald door het publiek. Tot en met 22 september kan iedereen zijn stem uitbrengen op één van de zes projecten op de website www.2020challenge.be. Deze stemmen worden samengesteld met de stemformulieren die ingevuld worden op de beurs Project Build waar bezoekers van de tentoonstelling hun stem kunnen uitbrengen.



Surf naar www.2020challenge.be om de projecten uit de shortlist én de longlist te bekijken en om uw stem uit te brengen.

Ook interessant