Nieuwbouw

Winkelnetwerk SFIC gelanceerd in België

SFIC is het nieuwe winkelnetwerk gespecialiseerd in de distributie van afwerkproducten en isolatiemateriaal van Saint-Gobain Distributie Bouw in België.
Met als basis de decennialange ervaring van de groep Jans-Wagener in België wil SFIC de absolute expert worden voor alle afwerk- en isolatiespecialisten. SFIC beantwoordt aan hun verwachtingen door een expertise te bieden in al zijn activiteiten: plafonds, wanden, inrichting, isolatie, pleisters en houten panelen.

De slagzin van het nieuwe winkelnetwerk “De keuze van de kenner” drukt de positionering uit van de groep en zijn wil om het beste te bieden aan zijn klanten, zowel in het advies (bekwaamheid van het personeel) en de diensten die het nieuwe winkelnetwerk aanbiedt als in de stocks waarover het beschikt.

De klanten kunnen immers rekenen op ervaren en permanent opgeleide verkopers die oplossingen en expertise aanbieden in hun domein. Verder beschikt elke vestiging over een doeltreffende leveringsdienst. De bestellingen worden veilig op de werf geleverd met gespecialiseerde vrachtwagens (vrachtwagen met dekzeil, vrachtwagen met laadkraan, vrachtwagen met girafkraan, silovrachtwagen, …). Tot slot heeft het SFIC een luisterend oor voor de markt en zorgt voor voldoende stocks om in de dagelijkse behoeften van zijn klanten te voldoen. SFIC verschaft ook een expertise op dat vlak door zijn gamma’s voortdurend aan te passen aan de veranderende markt en door als eerste nieuwigheden en innovaties van de leveranciers aan te bieden.

Het internationaal winkelnetwerk SFIC is reeds aanwezig in Frankrijk en in de Tsjechische Republiek, en nu dus ook in België. SFIC bestaat uit een distributienetwerk van 6 gespecialiseerde vestigingen, verspreid over Vlaanderen en de provincie Luik. Het biedt een opmerkelijke productbeschikbaarheid dankzij een nationaal stockplan met lokale aanpassingen.

Op donderdag 26 mei 2011 werd SFIC officieel ingehuldigd in Antwerpen, in de Art Nouveau zaal van het Grand Café Horta, een representatief voorbeeld van een moderne bouwoplossing die een Art Nouveau-bouwstijl aan innoverende isolerende en akoestische materialen paart. Meer dan 150 klanten, leveranciers en managers van Saint-Gobain Distributie Bouw waren aanwezig om dit evenement te vieren.