Architectuur

Window Westerpark II, vanaf 15 december te zien in Amsterdam

Window Westerpark II, vanaf 15 december te zien in Amsterdam
Clifton Mahangoe
Het is het derde jaar in successie dat conceptueel lichtkunstenaar Clifton Mahangoe (1973) zijn spectaculaire werk toont in het Westerpark in Amsterdam. Nu zijn bezoek aan het Westerpark bijna begint aan te voelen als traditie, presenteert hij een nieuw, voor deze gelegenheid samengesteld, werk: ”Window Westerpark II, 2016”. Wederom een projectie met een diameter van 5 meter, echter dit keer met kleurrijke beelden die traag in elkaar overvloeien en alle betrekking hebben op het Westerpark, onder andere bewegingen in het water en reflecties van het licht. Het kleurengamma weerspiegelt de vier seizoenen die alle vertegenwoordigd zijn in dit licht-kunstwerk. Het werk past in zijn serie "Windows", die diverse locaties in Amsterdam en elders in Europa en Amerika als onderwerp hebben.

Als aanstormend talent heeft hij in Milaan, Dubai en San Francisco licht installaties geplaatst. In het nieuwe jaar kijkt Clifton Mahangoe er naar uit deel te nemen aan de Biennale van Venetië, waar hij in de perifere programmering is geselecteerd voor deelname. Eerder dit jaar werd Clifton uit 2000 inzendingen genomineerd voor de Blooom Award. Tevens bevindt zijn werk zich in toonaangevende particuliere collecties.

”Window Westerpark II, 2016” is te ervaren op het Westergasfabriekterrein, op het Stenen pleintje tegenover IJscuypje. De manifestatie in het Westerpark zal duren tot 15 januari 2017 en is kostenloos te bezichtigen.

Ook interessant