Verwarming & Sanitair

Wilo-Yonos PICO bespaart tot 90 procent energie

Zij is klein, sterk en zuinig: als verwarmingspomp overtuigt de Wilo-Yonos PICO vooral met zeer compacte afmetingen, betrouwbare prestaties en een enorm energiebesparingspotentieel. In vergelijking met ongeregelde pompen kunnen eigenaars van een- en tweegezinswoningen, na installatie van de Wilo-Yonos PICO, hun verwarmingsenergiefactuur tot 90 procent reduceren. Bovendien laat de kleine hoogrendementpomp met een eenvoudige installatie en de "rode-knop-technologie" zien hoe groot haar potentieel is.

Tot 150 euro minder op de energiefactuur

Met een elektronisch geregelde motor en slechts vier Watt minimaal opgenomen vermogen behoort de Wilo-Yonos PICO tot de absolute top op het gebied van hoogefficiënte standaardpompen. Huiseigenaars besparen tot 150 euro energie per jaar na vervanging van een ongeregelde pomp, want bij geringe warmtebehoefte verlaagt de Wilo-Yonos PICO automatisch haar toerental. Zo wordt elke Watt stroom optimaal benut. Dat maakt ook de energie-efficiëntie-index duidelijk: met een EEI van ≤ 0,20 blijft de Wilo-Yonos PICO vandaag al onder de grenswaarden van de ErP-richtlijn voor 2015. Tegelijk kan de natloper-circulatiepomp in kleine verwarmingscircuits makkelijk opvoerhoogtes van vier of zes meter aan. Het grote prestatievermogen in combinatie met het hoge energiebesparingspotentieel heeft ook de vakwereld overtuigd: In september 2013 won de Wilo-Yonos PICO de internationale „Green Innovation Award“.

Compacte constructie en eenvoudig te installeren

Bovendien biedt de hoogefficiënte Wilo-pomp praktische kenmerken: met haar zeer compacte constructie is ze zelfs in nauwe ruimten voor alle inbouwsituaties geschikt. Met de praktische Wilo-connector kan bovendien de elektriciteit zonder enig gereedschap worden aangesloten – en met de "rode-knop-technologie" kunnen installateurs niet alleen een snelle montage tot stand brengen, maar ook alle instellingen nauwkeurig uitvoeren. Daarbij zijn de regelingstypes "verschildruk constant" voor vloerverwarming en "variabel" voor radiatoren beschikbaar. Via een LED-display informeert de Wilo-Yonos PICO over belangrijke parameters, bijvoorbeeld over het actuele verbruik in Watt of over de ingestelde opvoerhoogte.

Geïntegreerde veiligheid voor storingvrije werking

Om een storingvrije werking te garanderen, beschikt de Wilo-Yonos PICO over belangrijke veiligheidsfuncties: een motorbeveiliging is standaard geïntegreerd, evenals een automatische deblokkeerfunctie. Bovendien kan ongewenste lucht comfortabel uit de rotorruimte van de pomp worden verwijderd dankzij de ontluchtingsfunctie.

Ook interessant