Vastgoed

Wijnegem wint prestigieuze Europese marketingprijzen

Wijnegem wint prestigieuze Europese marketingprijzen
Wijnegem heeft gisteravond drie van de belangrijkste Europese marketingprijzen voor shoppingcenters in de wacht gesleept. Het gaat om de begeerde Solal Marketing Awards, die werden uitgereikt tijdens het ICSC European Retail Innovation Forum in Londen. In totaal vielen een twintigtal shoppingcenters van over heel Europa in de prijzen. Wijnegem, beheerd door CEUSTERS, was het enige Belgische winkelcentrum dat deze eer te beurt viel. Alles samen waren er ruim 164 inzendingen uit 22 verschillende Europese landen. De awards worden elk jaar door ICSC uitgereikt voor de meest bijzondere marketingcampagnes in Europese shoppingcenters.

Een internationale jury bekroonde de “The Perfect Summer Job” van Wijnegem Shopping met de Gouden Solal Award in de categorie Public Relations. “The Perfect Summer job” was een wedstrijd waarin Wijnegem op zoek ging naar een jobstudent die de hele dag door kon winkelen, outfits samenstellen en er vervolgens leuke foto’s of video’s van postte op Instagram. Zo kon het bereik op Instagram ook succesvol vergroot worden. De actie viel later op de avond nog eens in de prijzen, met een Special Distinction Award voor een succesvol event met een budget lager dan € 10.000.

Daarnaast won Wijnegem nog een derde prijs. In de categorie Customer Service ging het met een zilveren Solal Award aan de haal voor “The Hub”, een ontmoetings- en ontspanningsplek voor alle shoppers en bij het grote publiek inmiddels bekend als ’s werelds grootste ‘mancave’ in een shoppingcenter.

“Deze erkenning in het gezelschap van tientallen internationale spelers is voor ons een hele eer. We zijn enorm trots op onze medewerkers, die zich elke dag met volle overgave op nieuwe projecten storten en zich telkens weer weten te onderscheiden met innovatieve ideeën. Het is fantastisch om te zien hoe die inspanningen ook internationaal worden bekroond.”

Katrien Geysen, Shopping Center Manager van Wijnegem


Voor België haalden ook nog Westland Shopping Center, Galeries Saint-Lambert en Médiacité de finaleronde van deze Solal Awards; Galeries Saint-Lambert ontving hier nog een Honouree Certificate voor het event “Picnic en Ville”.

Meer dan 160 inzendingen

De ICSC Solal Marketing Awards worden jaarlijks uitgereikt door de International Council of Shopping Centers (ICSC). Dat is een organisatie die wereldwijd alle professionele spelers in de wereld van shoppingcentra overkoepelt en meer dan 70.000 leden telt. In totaal dongen dit jaar 164 marketingprojecten uit 22 verschillende Europese landen mee naar de prestigieuze Solal Marketing Awards. Er werden gisteren in totaal 5 Gold Awards, 17 Silver Awards, 17 Honouree Certificates en 2 Special distinctions uitgereikt.

Meer details over de winnaars van deze Solal Marketing Awards zijn terug te vinden op de site van ICSC.

Ook interessant