Algemeen

Wereldwaterdag: Bespaar water daar waar het écht een verschil maakt

In 1992 besliste de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties om 22 maart jaarlijks uit te roepen tot Wereldwaterdag. De lidstaten engageren zich die dag om de mondiale waterproblematiek onder de aandacht te brengen bij het brede publiek. Als toonaangevend bedrijf zet Grohe ook in op duurzame technologie om het waterverbruik in de huishoudens te verminderen.

Als men vanuit de ruimte naar de aarde kijkt, is waterschaarste wel het laatste waar men aan denkt, in de wetenschap dat meer dan 70 procent van de oppervlakte van onze planeet wordt ingenomen door deze waardevolle natuurlijke hulpbron. Van het totale watervolume is echter maar ongeveer 2,5 procent zoet, en dit bestaat ook nog eens voor een groot gedeelte in bevroren vorm, zoals sneeuw en ijs. Net iets minder dan 0,3 procent is vloeibaar zoet water, wat illustreert waarom het zo belangrijk is om zuinig om te springen met water. Om een spaarzaam beheer van deze vitale bron aan te moedigen en mogelijk te maken, zijn er wereldwijd verschillende technologieën ontwikkeld die steeds belangrijker worden in onze dagelijkse levens.

Het meeste water wordt verbruikt in de badkamer

Huishoudens zijn verantwoordelijk voor ongeveer een tiende van het totale waterverbruik. In België komt het waterverbruik per capita neer op zo’n 110 liter per dag. Mensen gebruiken elke dag water, voor verschillende doeleinden: om te koken en te drinken, voor hun persoonlijke hygiëne, het schoonmaken, het besproeien van hun tuin, de was en de vaat. Aangezien het meeste water wordt verbruikt in de douche en in bad, bij het wassen van de handen en het doorspoelen van het toilet, is de toepassing van waterzuinige technologieën in de badkamer bijzonder belangrijk. De waterstroom kan bij elk waterafvoer worden beperkt zonder in te boeten op kwaliteit en comfort. Grohe biedt aantrekkelijk ontworpen producten die samen een duurzame oplossing bieden voor de uitdaging om zuinig te zijn met water.

50% of meer besparen, met 100% comfort

Door de Grohe EcoJoy-technologie kan men tot 50 procent of meer water besparen in de badkamer. De ééngreepsmengkranen zorgen bijvoorbeeld voor een constant stroomvolume van slechts 5,7 liter per minuut (in vergelijking met de gebruikelijke 10 liter van traditionele waterfittings).
Grohe-douches met geïntegreerde waterbesparende technologie of met een EcoButton bieden gebruikers de mogelijkheid om met hun vingertoppen controle uit te oefenen over hun waterverbruik. Ook GROHE-thermostaten zijn uitgerust met een EcoButton, waarmee de waterstroom met wel 50 procent kan worden gereduceerd en er geen water wordt verspild bij het zoeken naar de juiste temperatuur.
Spoelsystemen voor het toilet zijn beschikbaar met een start/stop-knop of met een spoelkeuzeknop voor twee volumes, waardoor gebruikers de vereiste hoeveelheid water zelf kunnen kiezen. En om ervoor te zorgen dat gebruikers alle waterafvoerplaatsen in hun huis met deze slimme technologie kunnen uitrusten, zijn ook passende Grohe EcoJoy-kranen voor de keukengootsteen beschikbaar. Met GROHE EcoJoy® kan een gemiddeld huishouden zijn waterverbruik drastisch beperken zonder enige verlies van comfort en gebruiksgemak. Dat is zowel voor het milieu als voor het huishoudelijk budget goed nieuws.

Grohe hecht veel belang aan de bescherming van het meest vitale element in onze natuur en zet zich daarom in voor de ontwikkeling van duurzame producten. Aangezien steeds meer consumenten erkennen dat duurzaamheid thuis begint, kunnen ze rekenen op de steun van Grohe om die uitdaging aan te gaan.

Ook interessant


Build for Life