Keukens

Een liter voor een liter

Een liter voor een liter
Dinsdag 22 maart is het Wereldwaterdag. Een goede aanleiding voor Quooker, het Ridderkerkse bedrijf dat de kokendwaterkraan groot heeft gemaakt, om stil te staan bij de wereldwijde waterproblematiek. Waterbesparing is altijd een van onze drijfveren geweest, maar in samenwerking met Made Blue gaan we nog een stapje verder. Al het water dat bespaard wordt met Quooker COMBI-reservoirs die dit jaar verkocht worden, doneren we aan de gemeenschap van Garamba Bata in Dembiya in Ethiopië, een gebied waar enorme nood is aan schoon drinkwater.

Voor ons is het de gewoonste zaak van de wereld dat er altijd schoon water voor handen is. Dankzij Quooker is zelfs kokend water uit de kraan inmiddels een begrip in veel Europese huishoudens. We realiseren ons bij Quooker maar al te goed hoe luxe dat is.

Garamba Bata in Dembiya in Ethiopië is een gebied dat onze aandacht trekt. Onvoldoende aanvoer van veilig drinkwater, slechte sanitaire voorzieningen en matige hygiëne zijn er op dit moment een enorm probleem. Ontwikkelingshulporganisatie World Vision werkt heel hard aan de toegang tot schoon drinkwater in dit gebied. Om hen daarbij te helpen, heeft Quooker de handen ineen geslagen met Made Blue.

Made Blue & Quooker

Made Blue is een organisatie die het drinkwaterverbruik – of juist de waterbesparing – van aangesloten merken en organisaties in Nederland spiegelt met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden. Een liter voor een liter, dat is het idee.

Quooker heeft zich hierbij aangesloten om inzicht te krijgen in onze ‘watervoetafdruk’ en bij te dragen aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld.

Elke liter water die dit jaar bespaard wordt door de aanschaf van een Quooker COMBI-reservoir, doneert Quooker via Made Blue aan het project van World Vision. Dat komt neer op 100 miljoen liter schoon drinkwater voor de gemeenschap van Garamba Bata in Dembiya.

100 miljoen liter

Een huishouden van vier personen met een Quooker COMBI bespaart gemiddeld tien liter water per dag ten opzichte van huishoudens die het met een waterkoker of fluitketel doen. Per jaar is dat 4200 liter. Omdat Quooker in 2016 naar verwachting 24.000 COMBI-reservoirs zal verkopen, zal de teller aan het eind van 2016 oplopen tot 100 miljoen liter schoon drinkwater voor de mensen in Garamba Bata!