Keukens

Panama sifon: slim en ruimtebesparend

Panama sifon: slim en ruimtebesparend
Een spoelbak kan niet zonder sifon. De sifon is nodig om het water uit de spoelbak af te voeren naar het riool, maar het heeft ook een nadeel: het neemt veel ruimte in beslag. Dat komt door de zwanenhals die voorkomt dat er vervelende rioolluchtjes uit het putje komen. Die zwanenhals gaat vaak ten koste van de opbergcapaciteit van het keukenkastje onder de spoelbak.

Terugslagrubber vervangt zwanenhals

De Panama sifon van Reginox is een slimme ruimtebesparende sifon. Panama is een compleet afvoersysteem welke veel ruimte bespaart in ieder keukenkastje. Met een geïntegreerd terugslagrubber wordt de zwanenhals vervangen. Het water duwt het flexibele terugslagrubber opzij om vervolgens richting het riool geloosd te worden. Nadien sluit het rubber de sifon weer af, zodat er geen water of stank meer terug kan.

Panama sifon: slim en ruimtebesparendDe belangrijkste voordelen:
  • Ruimtebesparing en extra kastruimte
  • Geen nare geuren in de afvoer
  • Door de drie koppelingen (ipv 5) is er een minimale kans op lekkage
  • Door eenvoudige montage wordt de montagetijd wordt aanzienlijk teruggedrongen
  • Geschikt voor vrijwel alle nieuwe en reeds geplaatste spoelbakken

Panama sifon

De Panama sifon is vernoemd naar het Panamakanaal dat de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan verbindt. Het kanaal is belangrijk voor de snelheid van het transport, omdat men anders om Zuid-Amerika heen zou moeten. Met de Panama sifon is er geen omweg nodig. Het water stroomt rechtstreeks naar zijn doel: het riool.

Ook interessant