Blanco brengt stoomkoken naar de privékeuken

7 december 2015 Bron: Primetime
Koken met stoom heeft zijn nut al ruimschoots bewezen bij professionele cateringbedrijven en dankzij de moderne toepassingen is deze manier van koken op weg om ook de particuliere keukens te veroveren. Gestoomde vis, vlees en groenten behouden zo bijna al hun natuurlijke voedingsstoffen, smaken en aroma’s. Om de voorbereidingen van je gestoomde maaltijd nog te vereenvoudigen, heeft BLANCO een spoeltafel in Silgranit ontworpen, die de perfecte aanvulling is op het stomen.

SteamerPlus

De belangrijkste eigenschap van de nieuwe BLANCO ZENAR XL 6 S SteamerPlus is de ruime bak, die samen met een geďntegreerde boord, plaats biedt voor alle maten stoomschalen, speciaal voor het stoomkoken. De stoomschaal of stoombak kan in de spoeltafel geplaatst worden en de bijhorende snijplank schuif je indien gewenst over de volledige spoeltafel. De spoeltafel is ontworpen om de gebruiker een maximum aan flexibiliteit te geven en het stoomkoken zo eenvoudig mogelijk te maken. Wanneer het eten is gestoomd, kan de volledige stoomschaal op de spoeltafel geplaatst worden om je gasten te bedienen; de kwaliteitsvolle spoeltafel in Silgranit PuraDur is immers niet enkel extreem robuust en makkelijk in onderhoud, maar ook hittebestendig tot 280°C.

Blanco SteamerPlus

Tot in de puntjes afgewerkt

De bijhorende accessoires zijn uiterst geschikt voor efficiënte bereidingen – en ze zien er nog eens leuk uit ook! Er zijn twee trendy snijplanken beschikbaar: eentje in essenhout en de andere in veiligheidsglas. Twee kwaliteitsvolle en geperforeerde Gastronorm stoomschalen zijn inbegrepen en met hun 65mm zijn ze ook wat dieper dan de gebruikelijke stoomschalen. De bijkomende luchtgaten aan de zijkant van de BLANCO accessoires garanderen dat de etenswaren gelijkmatig gekookt worden.

De innovatieve BLANCO ZENAR XL 6 S SteamerPlus spoeltafel is beschikbaar in een breed arsenaal aan kleuren en is leverbaar in de klassieke inbouwvariant, of als model met naadloze overgang met het werkblad. De spoeltafel past bovendien perfect bij de BLANCO CARENAS Vario mengkraan met zijn hoge en boogvormige uitloop, voor het eenvoudig vullen van potten en vazen. De handig geďntegreerde sproeikop is uittrekbaar, wat het werkgemak vergroot. De waterstraal kan bovendien omgezet worden naar ‘douche’ functie, om zo kruiden en groenten te wassen of om de stoomschalen na het koken uit te kuisen.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo