Keukens

Blancoalaros wint Red dot design award 2010

Niet voor de eerste keer werd een spoelunit van keukenspecialist BLANCO gelijk met twee internationaal belangrijke designprijzen bekroond, de iF product design award 2010 en de red dot design award 2010. Deze erkenning is nu ook de spoelunit BLANCOALAROS te beurt gevallen. En dat is niet zo verwonderlijk, want vorm en functionaliteit zijn hier op bijzonder geraffineerde wijze met elkaar versmolten. De royale vormgeving en de symmetrische opbouw met twee afdruipvlakken als vleugels om de centrale spoelbak, verlenen Alaros een heel evenwichtige aanblik.

Het aangename aanvoelen, als zijdezacht steen, is maar een van de uitstekende eigenschappen van het composietmateriaal Silgranit® PuraDur® II. Het materiaal bestaat hoofdzakelijk uit natuursteen en blinkt uit in onderhoudsvriendelijkheid en robuustheid: het is ongevoelig voor krassen, vlekken, hoge temperaturen, zuren en metaalsporen.

Pas in combinatie met de induwbare mengkraan Blancoeloscope-F II en de accessoires kan Blancoalaros al zijn troeven ten volle uitspelen.
Als de kraan op de iets verzonken kraanrichel is ingeschoven, laat de spoelbak zich volledig afdekken met de bijgeleverde matglanzende glazen snijplanken – wit of zwart naar keuze.
Het bijzondere concept komt ook tot uiting in andere, geraffineerde accessoires, zoals het structuurrooster uit roestvrij staal, dat naar believen als bijkomend werkvlak in de spoelbak of als decoratieve onderzetter op tafel kan worden gebruikt. En Blancocarrier, ook in roestvrij staal, kan voor het vullen van stoomschaaltjes in de spoelbak worden gehangen, zijn diensten bewijzen bij het transporteren – zonder druppelen! - van stoomgerechten naar de stoomoven en bij het serveren van de gerechten aan tafel.

Met Alaros hebben keukenontwerpers en binnenhuisarchitecten opnieuw een BLANCO-product in de hand waarmee ambitieuze keukenprojecten kunnen worden gerealiseerd.