Verbouwen

Het zijn vooral vrouwen die bellen voor een loodgieter

Vrouwen bellen relatief vaker naar een loodgieter dan mannen volgens een onderzoek van Mister Hippo. De oorzaak hiervan is meestal dat mannen het probleem vaak sneller zelf op kunnen lossen of omdat vrouwen de portemonnee beheren. Uit cijfers van Mister Hippo blijkt dat 55 procent van de klanten die belt een vrouw is en de andere 45 procent een man. De problemen waarvoor gebeld wordt verschilt gemiddeld dan ook per geslacht.

Complexe storing

De loodgieter krijgt van mannen die bellen vaak complexere storingen binnen. Dit zijn voornamelijk de klussen die ze zelf niet kunnen oplossen en waarbij ze een vakman nodig hebben met het juiste materiaal en gereedschap. Een andere situatie die zich voor kan doen, is dat mannen het probleem zelf groter hebben gemaakt en ten einde raad zijn. Als er bijvoorbeeld eigenhandig een kraan vervangen wordt en hierbij de koppeling is afgebroken of dat de sifon van de afvoer is losgemaakt om schoon te maken en deze daarna niet meer passend kreeg.

Vrouwen besteden werk liever uit

Een analyse die is uitgevoerd onder 500 klanten van Mister Hippo, laat zien dat vrouwen toch liever het werk uitbesteden aan een vakman. De klussen waarvoor er dan wordt gebeld, zijn vaak klussen die door een handig persoon zelf gedaan kunnen worden. Vrouwen besluiten in zulke situaties toch om een erkende loodgieter te bellen. Daarnaast is het ook opmerkelijk dat de kosten voor een vrouw belangrijker zijn, dan voor een man. Vrouwen willen graag de kosten tot in de detail weten, terwijl mannen vaak al blij zijn als ze een lastige klus uit handen kunnen geven.

Vrouw is de baas over het budget

Vaak als een man belt naar de loodgieter, heeft de vrouw toch altijd het laatste woord. Voordat de man een afspraak kan maken, zal hij dit eerst eerst moeten overleggen met zijn vrouw. Zij beslist uiteindelijk of het budget kan worden gebruikt voor een klus.

De meest voorkomende klussen

  • Klussen waarvoor het meest wordt gebeld, zijn met op nummer één de meest voorkomende:
  • Keukenafvoer ontstoppen
  • Toilet repareren
  • Keuken- of douchekraan monteren
  • Leiding repareren
  • Een gaslekkage

Wat opvalt is dat de twee meest voorkomende klussen, voornamelijk gemeld worden door een vrouw. Dit zijn voornamelijk klussen die vrouwen niet zelf kunnen oplossen.

Bij het ontstoppen van een keukenafvoer, is 65 procent een vrouw aan de telefoon. Terwijl bij een reparatie van een leiding dit maar 20 procent is. Het zijn namelijk vooral mannen die aan het klussen zijn en dan een leiding raken. De man zal in zulke situaties zelf de telefoon pakken om te bellen voor een loodgieter.

Meer info op: www.loodgieter-msm.be

Ook interessant