Alle wastafel aansluitingen weggewerkt in de wand

14 april 2016 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Alle wastafel aansluitingen weggewerkt in de wand
Installaties onder de wastafel zien er over het algemeen weinig aantrekkelijk uit. Viega ontwikkelde daarom een inbouw-aansluitbox die de wastafel aansluitingen onder de wastafel netjes ordent. De sifon en de hoekstopkranen verdwijnen met de aansluitbox volledig in de wand, maar blijven via een verchroomde afdekplaat toch altijd nog eenvoudig toegankelijk. De inbouw-aansluitbox van Viega is universeel inzetbaar en bestaat uit een compacte kunststof behuizing waarin de wastafel aansluitingen voor het warm en koud leidingwater en de sifon worden opgenomen. Op de box worden afvoerleidingen in DN40 of DN50 aangesloten. Hoekstopkranen, verchroomde afvoerbocht en aansluitmateriaal voor de wastafelarmatuur zijn bij de leveringsomvang inbegrepen.

Verchroomde afdekplaat

De in een Steptec-module of Viega Eco Plus-element geÔntegreerde inbouw-aansluitbox kan direct worden aangesloten op de aan- en afvoerleidingen. Tijdens de verdere installatie hoeven dan alleen nog de armatuuraansluitingen en de afvoer van de wastafel te worden gemonteerd. Een verchroomde afdekplaat die eenvoudig om de afvoerbocht wordt geschoven, bedekt vervolgens de volledige installatie. De inbouw-aansluitbox is ook leverbaar voor de natte bouw zodat deze direct in de muur kan worden opgenomen.

Flexibiliteit blijft behouden

Hoewel alle aansluitingen af-fabriek al zijn voorbereid, heeft de installateur tijdens het installeren nog veel flexibiliteit. Zo kan tijdens de ruwbouwfase de inbouw-aansluitbox, afhankelijk van de afwerking van de wand, in diepte worden ingekort en op de hoogte van de wastafel worden aangepast. Na de definitieve montage kan de wastafelafvoer nog over een afstand van 20 mm naar boven en onder worden afgesteld. Ook de inbouw van elektronische armaturen is door de gescheiden kabelinvoer mogelijk.

Ideaal voor rolstoelgebruikers

De nieuwe inbouw-aansluitbox is niet alleen optisch een hele verbetering voor de badkamer. Door de weggewerkte installatie is de wastafel aan de onderzijde ook vrij toegankelijk; ideaal voor rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn en tijdens het wassen moeten zitten, etc.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo