Vastgoed

Welke woonverzekering past het beste bij jouw huis?

Welke woonverzekering past het beste bij jouw huis?
Zoek je een woonverzekering die goed past bij jouw situatie? Je zult merken dat je kunt kiezen uit tal van opties. Het is daarom niet vreemd dat sommige mensen door de bomen het bos niet meer kunnen zien. Gelukkig is het niet moeilijk om een keus te maken wanneer je eenmaal weet waar je op moet letten. Vandaar dat we je in dit artikel laten zien hoe je de perfecte woonverzekering voor jouw situatie kunt samenstellen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je vele risico's in een klap uitbant, maar ook dat je voor deze verzekeringen geen cent meer betaalt dan nodig is. Regel je zaakjes vandaag nog online, het is zo gedaan.

Waaruit bestaat een goede verzekering voor je woning?

Een woonverzekering bestaat doorgaans uit twee onderdelen. Of je beide onderdelen nodig hebt, hangt af van de vraag of je de woning waarin je woont, gekocht hebt of dat je deze huurt. Heb je hem gehuurd, dan heb je enkel een Univé inboedelverzekering nodig. Met dit pakket kun je schade claimen die ontstaan is aan de spullen die in en rondom je huis staan. De oorzaak van deze schade kan velerlei zijn, denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je een glas rode wijn over je witte tapijt laat vallen, aan een lekkende radiator maar ook wanneer de vlam in de pan slaat, kun je schade claimen bij je verzekeraar. Regelmatig denken mensen dat de spullen in hun huis niet veel waarde hebben. Dat kan misschien zo zijn, maar het gaat er ook om of je in staat bent om je hele interieur in een keer te vervangen. Dit kan forse uitgaven vergen en je moet maar net genoeg buffer op je rekening hebben staan. Voor de meeste mensen geldt dat ze dit niet hebben waardoor een inboedelverzekering een uitkomst is. Zorg er dus altijd voor dat je deze polis afsluit.

Sluit ook een opstalverzekering af als je een koophuis hebt

Heb je het huis waarin je woont gekocht, dan is het belangrijk om niet alleen een inboedel-, maar ook een opstalverzekering af te sluiten. We raden je aan om al je woonverzekeringen bij een en dezelfde partij af te sluiten. Ga je voor het afsluiten van een woonverzekering bij Univé, dan kun je namelijk pakketkorting ontvangen. Dat betekent dat je goed verzekerd bent, zonder dat je daar gelijk de hoofdprijs voor betaalt. Wat is het verschil tussen een opstal- en een inboedelverzekering? De opstalverzekering dekt de schade die kan ontstaan aan de structuur van je woning. Denk hierbij aan de woning zelf, maar ook aan de onderdelen die aan je woning vastgemaakt zijn zoals bijvoorbeeld je zonnepanelen. Juist aan de woning zelf kan veel schade ontstaan als er bijvoorbeeld brand uitbreekt, dus zorg er altijd voor dat je een opstalverzekering afsluit. Word je ooit getroffen door een ramp zoals een woningbrand, dan kun je zelfs je vervangende woonruimte betalen op basis van je opstalverzekering.

Een woonverzekering dekt meer dan je wellicht dacht

Wat veel mensen niet weten, is dat een goede woonverzekering meer risico's afdekt dan je misschien voor mogelijk zou houden. Wist je bijvoorbeeld dat je ook gedekt bent tegen cybercrime wanneer je een inboedelverzekering hebt? Je kunt je woonverzekering ook nog uitbreiden met bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering zodat ook ongelukjes buitenshuis gedekt zijn. Heb je nog geen woonverzekering? Kijk dan even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je dit vandaag nog kunt regelen. Het is namelijk zo te regelen.

Ook interessant