Binnenafwerking

Welke trap kiezen voor jouw interieur? 4 trends in trappen

Welke trap kiezen voor jouw interieur? 4 trends in trappen
Ga je renoveren, bouwen of verhuizen binnenkort en wil je een nieuwe trap kiezen voor jouw interieur? Lees hier welke trap met welk interieur best samengaat.
Elk jaar heeft zijn eigen woontrends die verschillen van het voorgaande jaar. Een trap vormt echter een blijvend, belangrijk en bepalend deel van je interieur. Daarom komt het erop aan bij je trapkeuze niet zozeer af te gaan op de huidige woontrends maar wel op je eigen algemene woonstijl.

Om je te inspireren illustreren we hier graag welke trappen goed matchen met de belangrijkste woonstijlen.

Welke trap kiezen voor jouw interieur? 4 trends in trappen - Nordex

Welke trap kiezen voor een duurzaam interieur

Duurzaamheid is een blijvend thema geworden en zal de volgende jaren nog meer aan belangrijkheid winnen. Het is dan ook safe te zeggen dat een duurzaam interieur een blijvende en algemene woonstijl is. Het wordt gekenmerkt door items die op een duurzame manier geproduceerd zijn, gecombineerd met veel kamerplanten en eerder weinig afwisseling in de basiskleuren van je interieur. Het meubilair is gemaakt van natuurlijke materialen en bij dit type interieur hoort dan ook een trap met duurzame houten traptreden.

Houten treden kan je ook makkelijk combineren met een stalen trapkader. En staal is een circulair product. Staalschroot wordt immers omgesmolten tot nieuwe staalproducten.

Welke trap kiezen voor jouw interieur, ontdek het trap assortiment van Nordex

Welke trap kiezen voor een klein, functioneel interieur

Kleiner wonen is geen trend meer maar een woonstijl. Sinds enkele jaren is er een terugkeer naar de stad en worden in de Vlaamse centrumsteden volop nieuw woonprojecten opgestart. Dikwijls gaat het over woonoppervlakten van 100m2 of kleiner. Dit vraagt om een functionele inrichting met een multifunctioneel meubilair. Hier hoort een ruimtebesparende trap bij zoals bv. een spiltrap met ronde vorm. Een stalen spiltrap wordt dikwijls ook gecombineerd met houten traptreden.

Welke trap kiezen voor jouw interieur, ontdek het trap assortiment van Nordex

Welke trap kiezen voor een zen interieur

Wil je na een drukke werkdag thuiskomen in een interieur dat rust en kalmte uitstraalt dan is een zen interieur jouw woonstijl. Gekenmerkt door zachte kleuren, dikwijls pastel- of natuurtinten, sober in het gebruik van accessoires en met meubilair dat neutraal oogt. Een trap die perfect samengaat met deze woonstijl is een minimalistische muizenboomtrap die in elke kleur geproduceerd worden. Een alternatief voor de muizenboomtrap is een vrijdragende trap met minimalistische uitstraling.

Welke trap kiezen voor jouw interieur, ontdek het trap assortiment van Nordex

Welke trap kiezen voor jouw interieur? 4 trends in trappen - Nordex

Welke trap kiezen voor een maximalistische woonstijl

Een vierde woonstijl die steeds weerkeert is het maximalisme. Deze woonstijl staat voor veel expressiviteit, bonte en intense kleuren (zoals mosterdgeel, donkerrode tinten of petrol blauw), rijk in het gebruik van accessoires en kamerplanten en dikwijls met bohemian invloeden. Omdat deze woonstijl eerder eclectisch aanvoelt passen hierbij heel wat trapstijlen. Met dit interieur leg je de nadruk op je persoonlijkheid en heb je oneindig veel mogelijkheden.

Welke trap kiezen voor jouw interieur, ontdek het trap assortiment van Nordex

Met trappen heb je heel wat mogelijkheden. Daarom is het aangewezen je goed te inspireren. Dit kan je makkelijk doen met een bezoekje aan één van de Nordex toonzalen. Vind er hier één in jouw buurt.

Ook interessant