Verbouwen

Je trap opnieuw bekleden, welke mogelijkheden zijn er?

Je trap opnieuw bekleden, welke mogelijkheden zijn er?
Als je oude trapbekleding versleten is, is het tijd om je trap opnieuw te bekleden. Het kan ook zijn dat je je trap een compleet nieuwe look wil geven. Wat de reden ook is, er zijn allerlei mogelijkheden om je trap opnieuw te bekleden. Welke mogelijkheden er zijn zetten we hier voor je op een rij.

Hout

Een trap met houten traptreden is tijdloos en past eigenlijk in ieder interieur. Gelukkig hoef je niet een nieuwe houten trap te nemen. Je kunt je traptreden gewoon met hout laten bekleden. Dat is een stuk goedkoper en geeft je hetzelfde resultaat. Daarnaast kun je het soort hout kiezen. Kies je voor klassiek eikenhout, licht beukenhout of iets anders. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Trapmatten

Liever geen dure renovatie? Dan kun je ook kiezen voor trapmatten. Met trapmatten sla je twee vliegen in één klap. De trapmatten bedekken een groot gedeelte van de trap en daarnaast zorgen ze voor extra veiligheid in de vorm van anti-slip. Super handig dus!

Tapijt

Je kunt je trap ook bekleden met tapijt. Tapijt heeft een aantal voordelen. Het is warm aan je voeten en daarnaast hoor je niemand lopen op de trap. Ook bij tapijt zijn er allerlei mogelijkheden. Zowel qua materiaal als qua kleur. Zelfs tapijt met een patroon is mogelijk. Daarnaast is het bekleden van je trap met tapijt een van de goedkoopste manieren om je trap te bekleden.

Vinyl

Vinyl is een uitstekend materiaal om te gebruiken voor het bekleden van je trap. Het vinyl kan rechtstreeks op de traptreden worden geplakt. Ook vinyl werkt geluidsabsorberend. Daarnaast is vinyl een voordelig materiaal om je trap mee te bekleden en het resultaat ziet er al snel superstrak uit.

PVC

Wil je een trap met een betonlook of liever een houtlook? Met trapbekleding van PVC is dat mogelijk want PVC is te verkrijgen in allerlei kleuren. PVC is makkelijk te onderhouden en erg sterk, daardoor gaat PVC bekleding lang mee. Naast de traptreden is het bij een dichte trap ook mogelijk om de stootborden te laten bekleden met PVC. Het is wel belangrijk dat de trap egaal is voordat het PVC kan worden aangebracht. Er mogen geen lijmresten op de treden zitten.

Staal

Stalen trapbekleding is bijzonder en zeker niet voor iedereen weggelegd. Toch kan staal in combinatie met glas of natuursteen hele mooie effecten geven. Stalen trapbekleding passen dan ook het beste in moderne woningen met een strak design. Een groot voordeel van een stalen trap is dat deze weinig onderhoud vergt en niet snel zal krassen.

Linoleum

Ook linoleum kan prima gebruikt worden voor het bekleden van zowel een dichte als een open trap. Linoleum heeft een aantal goede eigenschappen. Het is geluiddempend en erg slijtvast. Daarnaast is het verkrijgbaar in allerlei motieven en kleuren. Het is onderhoudsvriendelijk en je kunt het makkelijk schoonmaken.

Laminaat

Laminaat is ook goed te gebruiken voor het bekleden van je trap. Het is wat duurder dan trapbekleding van linoleum of tapijt. Heb je al een vloer van laminaat dan kan laminaat als trapbekleding zorgen voor een mooi geheel. Het is wel belangrijk om antislip te gebruiken, want ook laminaat kan erg glad zijn.

Conclusie

Of je nu kiest voor een klassieke houten trap of voor iets moderners met kleur, er is wel iets te vinden wat goed werkt voor jouw huis. Niet alleen is dit het bekleden van een trap een geweldige manier om het uiterlijk van je huis te veranderen, maar het heeft ook het potentieel om de waarde van je woning te verhogen. Bovendien kun je door je trap opnieuw te bekleden de veiligheid van je huis verbeteren en ervoor zorgen dat iedereen in je gezin veilig is bij het gebruik ervan.

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je wat onderzoek doet en offertes opvraagt bij professionals, zodat je zeker weet dat je het juiste product krijgt voor de juiste prijs.

Ook interessant