Weg met wit: ontdek de koelkast met behangpapier

15 oktober 2014 Bron: King George
Weg met wit: ontdek de koelkast met behangpapier
Ons huis is ons toevluchtsoord naar een ander universum. Een universum waar we ons volledig op ons gemak voelen dankzij het interieur dat we nauwkeurig en met veel moeite persoonlijk samenstelden. De spullen die we uitkozen, hebben een grote emotionele waarde. Witte koelkasten werken visueel storend in de open keuken. Dat laat Whirlpool niet onberoerd. Daarom ging de fabrikant van huishoudtoestellen op zoek naar een esthetische oplossing. Resultaat: samen met behangproducent Jannelli&Volpi ontwikkelde Whirlpool een vernieuwende koelkastcollectie met behanglook.

Keuken en woonkamer ťťn vloeiend geheel

In de keuken ontbrak tot nog toe die emotie. De doorsneekoelkast is eerder praktisch dan mooi, iets waar Whirlpool verandering in wil brengen. Bovendien is er een belangrijke verschuiving naar keukens die vandaag ťťn vloeiend geheel vormen met de leefruimte. Witte, glanzende keukenapparaten werken visueel vaak storend, gezien vanuit onze knusse zithoek. Keukentoestellen in zwart of grijs- en bruintinten zijn daarom sterk in trek.

whirlpool koelkast met behanglook

Personaliseer je koelkast met behangpapier

Tijdens Eurocucina ging Whirlpool nog een stapje verder. ďWe willen dat je binnenkort een toestel kunt kopen dat niet alleen technisch bij jouw noden past, maar dat je ook eenvoudig kunt personaliseren - door te kiezen tussen de honderden behangpapierontwerpen van onze partner Jannelli&Volpi bijvoorbeeldĒ, zegt Alessandro Finetto, senior director van Whirlpools Global Consumer Design. ďOp die manier sluit het toestel niet alleen perfect aan bij je leefruimte, maar ook bij je persoonlijke smaak. Het is de bedoeling dat het behang makkelijk te vervangen is, zodat de koelkast blijft passen bij je eeuwig veranderende interieur.Ē

Prototype in drie sferen

De weinig voor de hand liggende samenwerking leidde tot het concept 'Atelier', waarbij een koelkast-diepvriescombo - toestellen die we toch meestal als koud en ongezellig beschouwen - karakter krijgen; zelfs uitnodigend en charmant worden. Tijdens Eurocucina kon je alvast drie ontwerpen ontdekken met patronen geÔnspireerd op behangpapiermotieven van Jannelli&Volpi. Die drie zijn 'Charme', in stoer zwart, grijs of wit met een brushed metal-effect, 'Glance', heel cutting edge met zijn batikpatroon, en 'Elegance' dat bijzondere texturen vertoont. Naast het esthetische speelt de koelkast-dievriescombo ook in op het tactiele, met een bijzondere driedimensionale structuur die uitnodigt om aan te raken.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo