NoFrost en StopFrost technologie

1 augustus 2014 Bron: Voorlichtingsburo Wonen
NoFrost en StopFrost technologie
Tegenwoordig kunnen de condities in de koelkast heel exact geregeld worden. Was het ontdooien van het vriesgedeelte voorheen een halfjaarlijks vervelend klusje, tegenwoordig gaat het veelal automatisch. De koelkast hoeft niet meer te worden uitgeschakeld en het ontdooiwater wordt automatisch afgevoerd.

NoFrost

Steeds meer koelkasten zijn voorzien van ĎNoFrostí-technologie waarbij de vriezer het koellichaam, de verdamper, automatisch laat ontdooien. Het is een continu proces dat zich binnen de kast afspeelt. Het komt erop neer, dat met behulp van een ventilator warme lucht uit het interieur wordt onttrokken. Doordat de ventilator de lucht langs de verdamper blaast, wordt de lucht afgekoeld en de gekoelde lucht gaat dan weer terug in de kast. Het vocht verdampt uiteindelijk buiten het interieur. Een gelijkmatiger temperatuurverdeling en een lagere luchtvochtigheid, waardoor rijp en ijs geen kans krijgen zijn het resultaat. NoFrost heeft bovendien het voordeel dat ingevroren waren niet aan elkaar kunnen vriezen, producten herkenbaar blijven en etiketten ook nog goed leesbaar zijn.

StopFrost

Een goedkoper alternatief voor NoFrost in het diepvriesgedeelte is StopFrost. In het plafond van het diepvriesgedeelte is het metalen StopFrost element geÔntegreerd dat fungeert als katalysator en waarop het meeste ijs wordt gevormd. Het StopFrost element moet simpelweg 1x per 6 maanden worden uitgenomen en onder de warme kraan worden afgespoeld. Snel en gemakkelijk!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo