Voordat u een vriezer koopt

Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Voordat u een vriezer koopt
Naast een koelkast voor het bewaren en koel houden van verse producten, staat er in elk huishouden ook wel een vriezer. Dat kan zijn in combinatie met een koelkast of een aparte vrieskist. Welke voor u het meest geschikt is en in welk formaat, hangt af van het gebruik. Kookt u liever met verse producten of ook met ingevroren vlees en groenten en vriest u veel kliekjes in. Het maximale formaat van uw vriezer wordt bepaald door de ruimte in uw keuken.

CombiÖ

Bij de combi zitten het koelgedeelte en het vriesgedeelte in ťťn apparaat. De indeling kan daarbij verschillen. Het is mogelijk dat de vriezer onderin zit en dat de ruimte evenredig is verdeeld over beide compartimenten. Het is ook mogelijk dat de vriezer bovenin is geplaatst en dat het koelcompartiment beduidend meer ruimte biedt dan het vriesgedeelte. Daarnaast zijn er modellen met dubbele deuren, waarbij achter de ene deur het koelgedeelte en achter de andere het vriesgedeelte te vinden is. Deze laatste nemen wel flink wat ruimte in beslag.

Öof niet

De vrieskist is een vrijstaand apparaat dat veelal in de bijkeuken, kelder of de schuur/garage wordt geplaatst. Dit apparaat biedt veel ruimte voor het bewaren van grote hoeveelheden ingevroren voedsel. Als u veel gebruik maakt van ingevroren voedsel, maar niet veel ruimte in de keuken heeft, dan kunt u een combi met vriezer onder in de keuken plaatsen en een vrieskist in de schuur.

Afmeting

Groter is niet altijd beter. Met een enorme koelkast die altijd halfleeg is, verspilt u alleen maar energie en ruimte. De beste manier om te beslissen hoe groot uw koelkast moet zijn, is denken aan het aantal gezinsleden in uw huis (wie gaat de koelkast gebruiken?) in relatie tot opslagcapaciteit. 
Meet de ruimte waarin u het nieuwe apparaat wilt plaatsen voordat u een vriezer gaat kopen. Op die manier kunt u beter beslissen welk formaat u nodig hebt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo