Keukens

Hot in de keuken: Amerikaanse koelkasten

Een echte Amerikaanse koelkast in de keuken, het hééft iets. Die robuuste vorm, de handige extra’s, de onverholen symboliek: het maakt allemaal indruk op de doorsnee Europeaan. Dikwijls gekopieerd, maar zelden geëvenaard, is het Amerikaanse merk KitchenAid®. We stellen kort drie opvallende modellen voor.

Professionele prestaties en een aantrekkelijk design. Een stevige behuizing van EasyClean roestvrij staal en speciale verchroomde details binnenin: de typische eigenschappen van de KitchenAid® koelkasten komen ook in de volgende exclusieve modellen terug.


De Supersize koel-vriescombinatie (KRBC 9010)

De extra brede binnenruimte (80 cm) geeft een panoramisch zicht over de inhoud. Handig, want ook bredere schotels vinden er probleemloos een plaatsje. De deuren draaien open binnen het kader, de zijkanten en de bovenkant zijn eveneens in hoogwaardig inox easyclean vervaardigd. Voor de grote opslagbehoefte is er de dubbele Supersize koelvriescombinatie (KRBD 9910).

- Koelkast: 406 liter KRBC 9010 / 812 liter KRBD 9910
- Diepvriezer: 153 liter KRBC 9010 / 306 liter KRBD 9910
- Vriescapaciteit: 10,2 kg/24 u
- Bewaartijd bij stroomuitval: 16 u
- Klasse A

Richtprijs: € 5.299 KRBC 9010 | € 9.999 KRBD 9910


Het driedeursmodel (KRFC 9010)

Dit model bestaat uit de Supersize koelkast bovenop een diepvriezersectie met onafhankelijke temperatuurscontrole. Speciale functies zijn onder andere snelkoelen en -vriezen, de vakantiemodus en Quick Ice.

- Koelkast: 407 liter
- Diepvriezer: 155 liter
- Vriescapaciteit: 9,5 kg/24 u
- Bewaartijd bij stroomuitval: 16 u
- Klasse A

Richtprijs: € 5.499


Combinatie wijnklimaatkast en Supersize koel-vriescombinatie (KRBV 9710)

De topper in voeding- en wijnbewaring, met drie temperatuursystemen die altijd de juiste omstandigheden voor serveren en bewaren garanderen. Onderaan een apart gecontroleerde ruimte voor witte en champagne wijnen (6-10°C), bovenaan het vak op kamertemperatuur, klaar om te drinken (16-20°C). De ruime middensectie waarborgt langetermijnrijping op 10-14°C. Deze wijnklimaatkast beschikt over een zelfregulerende functie en detecteert en corrigeert temperatuurschommelingen voor de maximaal 188
flessen binnenin.

- Grote capaciteit: tot 188 flessen
- Elektronisch beheer en digitale display
- Schuifplateaus in hout
- 2 houten compartimenten
- Anti UV glas
- Voorziening tegen trillen
- Natuurlijke ventilatie met actieve koolstoffilter

Richtprijs: € 10.999

Gemeenschappelijke troeven:

- Het No-Frost-systeem controleert de circulatie in de vriezer. Dit systeem zorgt voor een ideale luchtvochtigheid binnenin, waardoor condens en ijsvorming op het voedsel en de wanden worden vermeden en het niet nodig is het apparaat regelmatig te ontdooien.
- In de lade met gecontroleerde luchtvochtigheid smaken en ruiken groenten en fruit beter en blijven ze 50 % langer goed dan in een normale lade. Bovendien zien ze er ook veel beter uit.
- De indicator geeft aan wanneer de temperatuur in het speciale vak voor zuivelproducten en zaken als bereide slaatjes of banket minder dan 4°C bedraagt. Zo wordt het voedsel perfect veilig bewaard zonder risico op bacteriegroei.
- De Multi-Flow-technologie garandeert dat de koude lucht gelijkmatig wordt verspreid in de binnenruimte, waardoor op de verschillende niveaus van de koelkast een ideale temperatuur wordt gecreëerd (enkel van toepassing op de side by side).
- Ook beschikbaar met rechte greep (KRBC 9025, KRFC 9025 & KRBV 9725).
- De mogelijkheid om te kiezen voor een rechte greep zorgt dat de koelkasten naadloos integreerbaar zijn in strakke en minimalistische keukens.