Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 mei 2021 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 12 mei zijn er eerst soms brede opklaringen en is het droog. Plaatselijk hangt er nevel. Vooral na de middag wordt het wisselvallig met opklaringen, bewolkte perioden en enkele buien die minder intens zijn dan dinsdag. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind, die op het einde van de dag zwak en veranderlijk wordt.

Vanavond wordt het droog met opklaringen en enkele wolkenvelden. Vannacht neemt de bewolking toe maar blijft het meestal droog. De minima liggen tussen 2 graden in de Ardennen en 8 of lokaal 9 graden elders. De wind is over het hele land zwak en veranderlijk, later oostelijk tot zuidoostelijk en zwak tot matig.

Donderdag begint meestal droog met opklaringen. Geleidelijk aan worden er stapelwolken gevormd en vooral in de namiddag neemt de kans op enkele buien toe, mogelijk ook met onweer. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 18 graden elders. De wind is overwegend matig uit zuidoost, ruimend naar zuidwest.

Vrijdag blijft ons land onder invloed van maritieme, onstabiele lucht. Het wordt wisselvallig met buien die zich in de loop van de dag vormen. Plaatselijk kunnen de buien vergezeld zijn van onweer. Aan de kust blijft het waarschijnlijk droog met meer opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuid of uit veranderlijke richtingen. Aan zee waait hij matig uit noord.

Zaterdag trekt een storing over het land vanaf het westen. Het is veelal betrokken met regen of buien. De maxima schommelen tussen 10 en 14 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Zondag wordt het erg wisselvallig met perioden met regen of buien. De buien kunnen fel zijn en vergezeld zijn van onweer. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Ook maandag verandert er weinig. Het blijft wisselvallig met soms felle buien en kans op onweer. De maxima schommelen rond 16 graden in het centrum van het land. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit zuidwest.

Dinsdag blijft het wisselvallig met maxima amper rond 15 of 16 graden in het centrum bij een nog steeds goed voelbare westen- tot zuidwestenwind.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo