Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   4 november 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 4 november wordt het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs, wisselend bewolkt en droog met soms bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 11 graden in het westen van het land. De wind waait zwak, eerst uit veranderlijke of zuidwestelijke richtingen en later uit veranderlijke of noordelijke richtingen.

Vanavond en vannacht wordt het op vele plaatsen eerst vrijwel helder. Tijdens het tweede deel van de nacht echter vormt er zich wijdverspreide nevel, mist of laaghangende bewolking. De nacht verloopt koud met minima tussen -2 graden in de Hoge Ardennen, 0 graden in het centrum en 3 graden vlak aan zee. Er komt algemene grondvorst voor. De wind waait zwak, eerst uit het noorden, later veranderlijk of oostelijk.

Donderdag start op verschillende plaatsen met nevel, mist of lage bewolking. Deze bewolking, die traag optrekt, kan plaatselijk vrij hardnekkig blijven hangen. In de Ardennen en in het zuiden van het land zijn er vrij snel opklaringen. In de namiddag wordt het op de meeste plaatsen zonnig en droog met maxima tussen 7 graden op de Ardense hoogten en 8 tot 10 graden elders. De wind waait zwak en veranderlijk ten noorden van Samber en Maas en matig uit oost tot noordoost ten zuiden van Samber en Maas.

Ook vrijdag is het, na een vrij koude nacht met plaatselijk grondvorst en lokaal mist, droog, rustig en zonnig bij maxima tussen 9 en 12 graden. De wind waait eerst zwak, later matig uit oostelijke richtingen, en op de Ardense hoogten en aan de kust meestal matig uit het oosten tot zuidoosten. Op het reliëf zijn er rukwinden mogelijk tot 50 km/u.

Zaterdag blijft het droog met opnieuw zonnige condities. In de namiddag verwachten we hoge wolkensluiers vanaf het zuiden. Het wordt opnieuw zachter met maxima tussen 11 en 16 graden. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten. In de Ardennen staat er een matige wind.

Zondag trekt een zwakke regenzone over het land, waarbij er tijdelijk wat lichte regen mogelijk is. Het blijft erg zacht met maxima tussen 12 en 16 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Maandag wordt het zwaarbewolkt met af en toe een streep zon. Overdag blijft het overwegend droog, maar tegen de avond neemt de kans op neerslag toe vanaf de Franse grens. De maxima liggen nog steeds vrij hoog, rond 16 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidoosten.

Dinsdag wordt het zwaarbewolkt met een grote kans op neerslag. De maxima liggen een paar graden lager, zo rond 13 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo