Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 november 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 2 november is het vaak zwaarbewolkt met hier en daar wat lichte regen of motregen. Later wordt het droger met enkele korte opklaringen. In de namiddag volgt er overal regen vanaf de kust. Naar de avond toe verschijnen er al opklaringen in het westen.
Het wordt bijzonder zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 15 tot 18 graden in de Hoge Ardennen en van 18 tot lokaal 20 graden elders. De vrij krachtige tot krachtige en aan zee soms zeer krachtige zuidwestenwind ruimt in de namiddag naar het westen. We verwachten rukwinden tot 75 km/u of lokaal iets meer.

Vanavond verlaat de regen ons land richting Duitsland en wordt het overal droog met breder wordende opklaringen vanaf het westen. De nacht verloopt een stuk kouder dan de voorgaande met minima van 4 graden in de Hoge Venen en rond 8 graden in Vlaanderen. De wind uit west tot zuidwest wordt matig maar is aan zee aanvankelijk nog krachtig. In de loop van de nacht krimpt de wind tussen zuid en zuidwest.

Dinsdag begint de dag droog en zijn er eerst mooie opklaringen. In de loop van de voormiddag wordt het aan de kust wisselend tot zwaarbewolkt met buien. Ook elders in het land kan er in de loop van de dag een bui vallen vanaf het westen maar is het echter meestal droog met zonnige momenten. Met maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 12 of 13 graden in de Kempen wordt het gevoelig frisser dan de voorgaande dagen. De wind is eerst zwak tot matig uit zuidzuidwest en wakkert in de loop van dag aan naar matig tot tijdelijk vrij krachtig, draaiend naar west tot zuidwest. Aan zee wordt de wind uit west tot zuidwest vrij krachtig tot krachtig.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met op de meeste plaatsen vaak brede opklaringen. In de Ardennen is er doorgaans meer bewolking. Ook aan zee is er meer bewolking en kunnen nog enkele buien vallen, elders blijft het meestal droog. De maxima schommelen van 6 graden in de Hoge Ardennen tot 10 of 11 graden in het centrum en het westen. De wind is zwak en veranderlijk.

Donderdag blijft het droog maar begint de dag koud met lokale nevel of mist, en vriestemperaturen in de Ardennen. Ook in Vlaanderen kan het lokaal vriezen aan de grond. Overdag zijn er zonnige perioden en halen we maxima van 6 of 7 graden op de Ardense hoogten tot 11 graden aan zee. De wind is zwak en veranderlijk.

Ook vrijdag is het, na een koude nacht, droog, rustig en zonnig bij maxima van 7 graden in de Hoge Ardennen tot 10 à 11 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke richtingen, op de Ardense Hoogten eerder uit zuidoost.

Zaterdag blijft het wellicht nog droog met zon en geleidelijk meer hoge sluierbewolking. De wind draait naar het zuidoosten en het wordt zachter met maxima van 12 tot 16 graden. Zondag krijgen we meer bewolking met kans op wat regen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo