Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   3 september 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 3 september is het vaak zwaarbewolkt met perioden van (lichte) regen. In de loop van de dag wordt het droger. Het wordt wat zachter met maxima tussen 16 en 23 graden. De wind waait matig en aan zee overwegend vrij krachtig uit zuidwestelijke hoek.
Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met kans op regen. De minima liggen tussen 14 en 18 graden bij een zwakke tot meestal matige wind uit west tot zuidwest.

Vrijdag wordt wisselend tot soms zwaarbewolkt met af en toe wat regen of enkele buitjes. In de nacht van vrijdag op zaterdag kan het wat intenser gaan regenen en is een donderslag mogelijk. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 19 en 23 graden, mogelijk zelfs tot 24 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait meestal matig uit west tot zuidwest, maar zal op het einde van de dag geleidelijk in kracht afnemen.

Zaterdagochtend kan er nog matige neerslag vallen in de oostelijke landshelft. Later wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog steeds kans op enkele lokale buitjes. We verliezen enkele graden en komen uit op maxima tussen 15 en 20 graden. De westen- tot noordwestenwind waait eerst meestal matig, en op het einde van de dag zwak.

Ook zondag wordt het wisselvallig met vooral in de namiddag en avond kans op enkele lokale buien. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden bij een zwakke tot soms matige westenwind.

Maandag start gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met op sommige plaatsen nog wat regen of enkele buitjes. In de loop van de namiddag komen er brede opklaringen vanaf de kust. De maxima blijven tussen 16 en 20 graden schommelen en dit bij een meestal zwakke wind die ruimt van zuidwest naar noordwest.

Dinsdag blijft het meestal droog met vrij veel zon en soms enkele wolkenvelden. De maxima liggen tussen 18 en 22 graden bij een zwakke tot meestal matige wind uit west tot zuidwest.

Ook woensdag blijft het overwegend droog met afwisselend zon en wolkenvelden. Het wordt zachter met maxima tussen 20 en 24 graden. De wind waait meestal zwak en veranderlijk, en aan zee matig uit westelijke richtingen.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo