Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   2 juli 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 2 juli wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt. In de voormiddag is het in vele streken droog, maar in Hoog-BelgiŽ en aan zee is het wisselvalliger met enkele plaatselijke buien. In de namiddag is er overal kans op een paar buien. We krijgen maxima van 17 graden in de Hoge Venen tot 21 graden in het centrum. Er waait een matige, aan zee soms een vrij krachtige wind uit westelijke richtingen.

Vanavond wordt het stilaan overal droog. Vannacht blijft het overwegend droog met soms brede opklaringen en vooral later tijdens de nacht ook wolkenvelden. De minima liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 14 graden aan zee bij een matige wind uit west tot zuidwest.

Ook vrijdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt. Ondanks enkele lokale buien blijft het meestal droog met maxima van 18 graden in de Ardennen tot 21 of 22 graden in de meeste streken. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest. Aan zee is hij vrij krachtig.

Zaterdag neemt de bewolking vanaf het westen toe en in de loop van de namiddag verwachten we vanaf de kust soms wat regen of motregen. Het wordt vrij zacht met maxima rond 19 of 20 graden aan zee en in de Hoge Ardennen en 22 of 23 graden in de Kempen of Belgisch Lotharingen. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Zondag krijgen we vrij veel wolkenvelden met soms wat regen. In de loop van de namiddag wordt het wisselvalliger met vanaf het westen kans op enkele buien. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Aan de kust is de wind soms krachtig.

Maandag wordt het wisselend bewolkt met een geringe kans op enkele buien. De wind waait meestal matig en ruimt van west naar noordwest. Het wordt ook wat koeler met maxima tussen 15 en 20 graden.

Dinsdag blijft het overwegend droog met opklaringen en wolkenvelden. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden.

Ook woensdag lijkt het meestal droog te blijven met soms opklaringen. Het is rustig met temperaturen rond 20 graden in het centrum van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo