Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   24 juni 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 24 juni is een warme en zonnige dag met enkele hoge wolkensluiers. De maxima liggen tussen 24 graden in de Hoge Venen en 30 of 31 graden in het centrum. De oostenwind wordt al gauw matig. Aan de kust kan er in de namiddag een zeebries zich opsteken.

Vanavond en vannacht is het vrijwel helder. De temperaturen dalen naar waarden tussen 10 graden in sommige Ardense valleien en 16 ŕ 17 graden in de grote steden bij een zwakke tot matige oostenwind.

Donderdag blijft het droog, warm en zonnig. In de loop van de dag is er in het oosten van het land kans op enkele stapelwolken. De maxima schommelen tussen 25 en 29 graden in de Ardennen en aan zee, en rond 30 of 31 graden elders. De wind waait zwak tot matig uit oost tot zuidoost. Aan de kust krimpt de wind in de loop van de namiddag naar oost tot noordoost.

Vrijdag bereikt een thermische vore onze streken vanuit Frankrijk. Het blijft nog zonnig met soms enkele stapelwolken maar het wordt nog wat warmer. De maxima liggen tussen 26 en 28 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 30 en 32 graden elders. De wind waait zwak of soms matig uit het zuidoosten of uit veranderlijke richtingen. Aan zee steekt er in de namiddag opnieuw een noordoostelijke bries op. Op het eind van de dag en in de nacht naar zaterdag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op onweersbuien.

Zaterdag trekt een regen- of buienzone over het land. In de loop van de voormiddag is er nog kans op onweersbuien over het oosten van het land. We verliezen enkele graden en de maxima komen uit op 25 tot 28 graden in het centrum. De wind is meestal matig en draait naar het westen tot zuidwesten.

Zondag wordt het wisselvallig met soms wat regen of een bui. Het wordt minder warm dan de voorgaande dagen. Het kwik komt uit op waarden tussen 20 en 24 graden bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Maandag is het wisselend bewolkt. Uit de wolkenvelden kan er zeer lokaal nog een buitje vallen. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum bij een matige westen- tot zuidwestenwind.

Dinsdag zou het overwegend droog kunnen worden. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden tot zuidwesten.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo