Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   3 juni 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 3 juni verwachten we veel hoge wolkenvelden en ook stapelwolken die, vooral in de zuidoostelijke landshelft kunnen uitgroeien tot buien. Plaatselijk zijn enkele onweders niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee, 22 ŗ 24 graden in het centrum van het land en nog 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak tot matig uit noordwest; aan zee eerder matig uit noord tot noordwest en in Hoog-BelgiŽ soms zwak uit veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht verwachten we nog perioden van regen of buien, mogelijk nog met onweer, in het zuidoosten van het land. Elders is het bewolkt met kans op een bui aan zee tegen het einde van de nacht. De minima liggen tussen 9 en 13 graden. De wind is zwak tot matig, aan zee matig uit noord tot noordwest.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met in de loop van de dag overal wat regen of enkele buien. Het wordt gevoelig koeler met maxima tussen 13 graden op de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het noordwesten.

Vrijdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden van buien. De maxima schommelen tussen 9 en 16 graden. De wind waait matig uit westelijke richtingen.

Zaterdag trekt in de ochtend een storing van west naar oost door het land. Daarachter wordt het wisselvallig met opklaringen en ook enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. De wind is matig uit zuidwest tot west.

Zondag is het wisselvallig een afwisseling van opklaringen en bewolkte perioden met wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden bij een matige zuidwestenwind.

Maandag blijft het wisselvallig met opklaringen en ook kans op buien. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden. Dinsdag wordt het wisselvallig met kans op buien. Maxima rond 17 graden in het centrum.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo