Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   9 april 2020 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 9 april krijgen we opnieuw veel zon met slechts lokale wolkenvelden, vooral dan ten zuiden van Samber en Maas. In de namiddag vormen er zich in de Ardennen en in Belgisch Lotharingen stapelwolken, maar het blijft er wellicht droog. De maxima liggen tussen 18 en 21 graden in de Ardennen en tussen 21 en 24 graden elders. Aan zee wordt het niet warmer dan 17 graden. De wind waait eerst meestal zwak uit noordoost of uit veranderlijke richtingen, later overdag wordt de noordoostenwind soms matig.

Vanavond zijn er nog wat wolkenvelden mogelijk in het zuiden van het land met eventueel een lokaal buitje. Volgende nacht wordt het helder tot lichtbewolkt met lokaal vorming van nevel. De minima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind waait zwak tot matig, eerst uit noordoost, later uit oost.

Vrijdag krijgen we nog altijd droog, zonnig en warm weer met in de namiddag vorming van stapelwolken in Hoog-BelgiŽ. De wind waait zwak tot soms matig uit oostelijke of veranderlijke richtingen. Aan zee steekt er na de middag een matige zeebries op uit noordnoordoost. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden aan zee en in de Hoge Venen, en 21 ŗ 22 graden in het centrum van het land.

Zaterdag is het eerst zonnig. In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken die hier en daar een bui kunnen veroorzaken. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. De maxima liggen tussen 20 en 23 graden. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. Aan de kust ontwikkelt er zich na de middag een zeebries uit noord tot noordwest.

Zondag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met in de loop van de dag buien, mogelijk met onweer. De maxima liggen tussen 16 graden aan zee en 22 graden in de Kempen. De wind wordt overwegend matig uit zuidwestelijke richtingen. Aan de kust steekt er een westelijke tot noordwestelijke zeebries op.

Maandag komen we geleidelijk onder invloed van een hogedrukgebied dat zich vanaf de Atlantische Oceaan uitbreidt naar de Britse Eilanden en de Noordzee. De dag begint zwaarbewolkt met regen of buien. In de loop van de dag wordt het vanaf het noorden droog met meer en bredere opklaringen. Met een stevige noordelijke wind, matig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee, wordt het gevoelig frisser. De maxima liggen tussen 9 graden aan zee en 12 graden in het centrum. In Belgisch Lotharingen wordt mogelijk nog 15 graden genoteerd.

Dinsdag verloopt, na een vrij koude ochtend, droog en zonnig met maxima van 7 graden in Hoog-BelgiŽ tot 12 ŗ 13 graden in het centrum. De wind waait matig uit noordoost.
Ook woensdag lijkt het droog en zonnig te worden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo