Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   13 maart 2020 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 13 maart is het wisselend tot soms zwaarbewolkt en vallen er enkele buien. Plaatselijk is wat korrelhagel mogelijk. En op de Ardense hoogten is wat smeltende sneeuw niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 5 en 10 graden bij een matige of eerst nog vrij krachtige westenwind. Na de namiddag zwakt de wind af en ruimt naar westnoordwest. Vooral in de voormiddag en in geval van buien kunnen de rukwinden 60 of 70 km/u halen.

Vanavond en vannacht verlaten de buien ons land oostwaarts. Later wordt het meestal droog met brede opklaringen, waardoor het kwik kan dalen naar waarden tussen -3 en +2 graden. Ook in het centrum kan het plaatselijk tot lichte vorst komen. De wind waait zwak uit veranderlijke of zuidelijke richtingen. Wat nevel of lokale mistbanken zijn niet uitgesloten.

Zaterdag krijgen we eerst nog opklaringen in vele streken. Later wisselen de opklaringen af met bewolkte momenten. Plaatselijk kan er dan een buitje vallen, maar het blijft meestal droog. In de namiddag neemt de bewolking vanaf de kust toe. De maxima schommelen tussen 6 graden op de Ardense hoogten en 11 graden aan zee. De wind waait eerst zwak uit zuid tot zuidoost, en later matig uit zuid tot zuidwest.

Zondag wordt het meestal droog met vrij veel bewolking. In het oosten zijn er nog opklaringen. We halen 9 tot 11 graden in de Ardennen en 11 tot 13 of lokaal 14 graden elders. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden tot zuidwesten.

Maandag zou een storing ons land kunnen bereiken, die geleidelijk aan ter plaatse afzwakt. Het wordt hierdoor vaak bewolkt met kans op wat neerslag. Na de middag wordt het droger vanaf het westen met meer opklaringen. De temperaturen halen 9 tot 13 graden bij een zwakke tot matige wind uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag zorgt een rug van hogedruk voor een stabiel weertype. Mogelijk zorgen de restanten van de storing van maandag nog voor wolkenvelden, vooral in de voormiddag. Geleidelijk zou de zon overal meer en meer tevoorschijn komen. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden bij een zwakke tot matige westen- tot zuidwestenwind.

Woensdag lijkt het eerst zonnig te worden, alvorens de bewolking toeneemt door de nadering van een storing uit het noorden. Op het eind van de dag of tijdens de nacht zou er uit de bewolking wat lichte neerslag kunnen vallen. Het blijft vrij zacht met maxima tussen 11 en 14 graden. De wind waait meestal matig uit het westen tot zuidwesten, draaiend naar het noordwesten tot noorden.

De verwachting voor donderdag is nog onzeker. Mogelijk zou de storing ons land uit het zuiden verlaten.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo