Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   7 oktober 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 7 oktober is het eerst grijs met nevel, mist en lage wolken. Plaatselijk ook kans op wat motregen. Later op de dag komen er enkele opklaringen. In de loop van de namiddag neemt de bewolking opnieuw toe vanuit het westen. We halen maxima van 10 graden in de Hoge Ardennen en 15 graden in het centrum. De wind is eerst zwak veranderlijk en wordt geleidelijk matig uit zuidwest.

Vanavond en vannacht wordt het overal zwaarbewolkt met lichte regen vanuit het westen. In de loop van de nacht valt er wat meer regen. De minima, die tijdens het eerste deel van de nacht bereikt worden, liggen tussen 8 graden in de Hoge Ardennen en 13 graden in het westen. De zuidwestenwind waait matig.

Dinsdag trekt een regenzone van west naar oost door het land. In het westen van het land wordt het geleidelijk droger in de loop van de dag. De maxima liggen tussen 11 graden in de Hoge Venen en 16 graden over het uiterste westen.

Woensdag wordt een wisselvallige dag met buien die onweerachtig kunnen zijn. Het is gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met maxima van 9 tot 14 graden. Er waait een matige, aan de kust soms een vrij krachtige zuidwestenwind.

Donderdag trekt een volgende regenzone vanaf het westen door ons land bij maxima van 10 tot 14 graden. Het gaat stevig waaien met een matige tot vrij krachtige en aan de kust een krachtige wind uit zuid tot zuidwest, ruimend naar west. Rukwinden van 60 tot 80 km/u zijn mogelijk.

Vrijdag krijgen we een relatieve weersverbetering met alleen hier en daar nog een bui. Er is kans op enkele opklaringen bij maxima van 10 tot 16 graden.

Zaterdag blijft het droog en wordt het vrij zonnig. Maxima tussen 14 en 19 graden.

Zondag lijkt het zacht te blijven, maar vergroot mogelijk wel de kans op neerslag, vooral dan in de noordwestelijke helft van het land.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo