Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   1 oktober 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 1 oktober trekt er eerst een actieve regenzone van west naar oost door het land. Daarachter wordt het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en verwachten we buien. Deze kunnen soms hevig zijn en gepaard gaan met onweer. Op sommige plaatsen kan er 20 tot 30 l/mē vallen. De maxima schommelen tussen 15 en 19 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 60 km/h.

Vanavond en vannacht blijft het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met perioden met regen of buien. Er is ook nog kans op een donderslag. Minima tussen 10 en 14 graden. De wind blijft meestal matig en ruimt van zuidwest naar noord tot noordoost.

Woensdagvoormiddag valt er eerst nog wat lichte regen in het zuidoosten. Daarna is het overal wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. Met een aanvoer van polaire lucht wordt het aanzienlijk koeler met maxima van 10 tot 14 graden. De wind waait matig uit noordwest, aan zee soms vrij krachtig.

Donderdag blijft het fris met maxima tussen 9 en 14 graden. Het wordt wisselend bewolkt en het blijft droog op een lokaal buitje in het noordoosten na. Donderdagnacht trekt een zwakke regenzone van west naar oost door het land.

Vrijdag is het meestal zwaarbewolkt met perioden van regen of buien en maxima rond 15 graden.

Zaterdag wisselend tot soms zwaarbewolkt maar meestal droog. Maxima rond 15 graden.

Zondag eerst betrokken met nog wat regen die wegtrekt naar Duitsland. Vooral na de middag opklaringen en droog bij maxima rond 15 graden.

Maandag regelmatig wolkenvelden maar waarschijnlijk droog bij zo'n 17 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo