Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   20 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 20 september is het eerst vrij fris met mogelijk wat lichte grondvorst in de Ardennen en Kempen. Het kan ook nevelig zijn in het noorden van het land, en een plaatselijke mistbank behoort daar eveneens tot de mogelijkheden. Het wordt een zonnige dag en bovendien zachter met maxima tussen 16 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 21 graden elders. De wind waait matig uit het oosten.

Vannacht blijft het helder en rustig. De minima schommelen tussen 4 en 11 graden bij een zwak tot meestal matige wind uit oost tot zuidoost.

Zaterdag wordt een zonovergoten dag. Het is ook warm voor de tijd van het jaar met maxima van 22 tot 26 graden. Er waait een matige zuidoostenwind.

Zondag verwachten we wolken en opklaringen. Er kan een lokale bui vallen, maar een groot deel van de dag blijft het nog droog. Later neemt de bewolking toe en op het einde van de namiddag of pas 's avonds gaat het regenen vanaf het westen. Het is nog steeds warm met maxima van 22 tot 26 graden bij een matige wind uit zuidzuidoost.

Maandagochtend regent het vooral in het centrum en het oosten. In de loop van de dag wordt het, afgezien van een paar lokale buien, meestal droog vanaf het westen met enkele opklaringen. We halen maxima van 14 tot 19 graden, wat ongeveer normaal is voor de tijd van het jaar. Er waait een matige wind uit westelijke richtingen.

Dinsdag is het mogelijk eerst nog droog, maar in de loop van de dag verwachten we vanaf het westen perioden met regen of buien. De maxima schommelen rond 18 graden in het centrum van het land.

Woensdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met in de loop van de dag wat regen of enkele buien. De maxima liggen rond 18 of 19 graden.

Donderdag lijkt het te gaan regenen en wordt het vrij winderig bij maxima rond 18 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo