Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   19 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 19 september is het eerst vaak bewolkt over Vlaanderen met lokaal zelfs kans op een spatje regen. Vooral bezuiden Samber en Maas zijn opklaringen aanwezig en is het droog. In de namiddag breekt de zon overal door en is het droog. Maxima van 12 graden in de Hoge Venen tot 18 graden in het centrum. Er staat een meestal zwakke tot matige noordoostenwind.

Vanavond en vannacht klaart het uit bij minima van 0 graad in de Hoge Venen tot 9 graden aan zee bij een zwakke tot matige noordoostenwind, ruimend naar oost. Er is opnieuw kans op nevel.

Vrijdagochtend hangt er mogelijk wat ochtendgrijs in sommige streken. Na het optrekken van de lage wolkenvelden en plaatselijke mist wordt het een droge en zonnige dag met enkele hoge wolkenvelden. Het wordt bovendien wat zachter, met maxima tussen 16 graden in de Ardennen en lokaal 21 graden elders. De wind waait overwegend matig uit oostnoordoost.

Zaterdag krijgen wee en mooie nazomerdag met zon van 's morgens tot 's avonds en maxima die op veel plaatsen 25 ŗ 26 graden halen. Ook aan zee wordt het warm.

Zondag begint met opklaringen maar in de loop van de dag neemt de bewolking toe vanaf het westen en in de loop van de late namiddag of avond neemt de kans op enkele buien toe. Het wordt nog zo'n 25 graden in het centrum en tot 26 of 27 graden in de Kempen.

Maandag wisselen zon en wolken elkaar af en is er kans op enkele buien. Het kwik haalt zo'n 20 graden in het centrum van het land.

Dinsdag hangen er veel wolken en verwachten we vanaf het westen perioden met regen. Maxima in het centrum rond een graad of 20. De wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig

Voor woensdag is de verwachting onzeker maar waarschijnlijk trekt een nieuwe regenzone van west naar oost over ons land. Maxima rond 18 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo