Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   13 september 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 13 september trekt een zwakke regenzone van de kust naar de Ardennen. Rond de middag verschijnen er opklaringen in het noordwesten. Na de namiddag wordt ook elders droog en zonniger, behalve in de Ardennen waar de regen of motregen een groot deel van de dag blijft hangen. Maxima van 16 graden in de Ardennen tot 21 graden in het Vlaanderen. De wind waait zwak tot matig en draait van west naar noord na de doortocht van de regenzone.

Deze avond en nacht wordt het rustig en fris. In de meeste streken wordt het lichtbewolkt tot helder. De minima liggen tussen 6 en 13 graden bij een zwakke noordenwind.

Zaterdag is het vrij zonnig en erg zacht met enkele onschuldige stapelwolken. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot soms matige oostenwind.

Ook op zondag is het zonnig en erg zacht. 's Avonds en 's nachts neemt de bewolking toe vanaf het noordwesten en op het einde van de nacht bereikt een zwakke regenzone de kust. Maxima van 19 tot 23 graden bij een zwakke tot matige westenwind.

Maandag trekt een zwakke regenzone van de kust naar de Ardennen. Voor de regen uit kunnen de temperaturen nog oplopen naar 16 tot 21 graden. Er staat een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

Dinsdag wordt het licht wisselvallig, met opklaringen en wolkenvelden en mogelijk een ge´soleerde bui. Door de matige noordwestenwind halen we met moeite 15 graden.

Woensdag krijgen we hetzelfde weer voorgeschoteld: opklaringen wisselen af met bewolkte momenten. Een ge´soleerd buitje blijft mogelijk. Maxima rond 16 graden.

Vanaf donderdag neemt de greep van een hogedrukgebied op ons weer toe en wordt het droger en zonniger. De maxima stijgen opnieuw richting 20 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo