Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 juli 2019 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 29 juli is het rustig en vrij zonnig met in de loop van de dag wel enkele wolkenvelden. Maxima van 20 graden in de Ardennen tot 25 graden in de Kempen. De wind waait eerst zwak tot matig uit zuidwest maar wordt na de middag zwak veranderlijk.

Vanavond en vannacht is het licht bewolkt tot helder. De minima liggen tussen 11 graden in de Ardennen en 17 graden in het westen. De wind is eerst zwak veranderlijk maar wordt in de loop van de nacht matig uit zuid tot zuidoost.

Een zwakke storing verbonden aan een depressie boven het zuiden van de Britse Eilanden trekt dinsdagnamiddag van west naar oost over het land. De dag begint warm en zonnig. Na de middag neemt de bewolking toe en kunnen er enkele plaatselijke buien vallen, vooral in de oostelijke helft van het land. De maxima schommelen van 24 graden aan zee en op de Ardense hoogten tot 28 graden in de Kempen. De wind waait overdag matig uit zuid tot zuidwest.

Woensdag komt de Britse depressie boven de Noordzee te liggen en wordt met een strakke zuidwestelijke stroming zachte en onstabiele lucht over onze streken aangevoerd. Het wordt wisselend bewolkt met in de loop van de dag enkele regenbuien. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk droog. Maxima tussen 18 en 22 graden bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind.

De depressie boven de Noordzee blijft donderdag zorgen voor wisselvallig weer met kans op enkele buien. Maxima van 20 tot 23 graden. De wind ruimt naar west en wordt overal matig.

Vrijdag trekt de depressie over de Benelux en schijnt de buienactiviteit toe te nemen. Het is vaak bewolkt met buien die vooral in het noordoosten kunnen gepaard gaan met onweer. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een matige wind die ruimt naar noordwest.

Zaterdag kunnen er nog enkele buien vallen, eventueel met onweer. In het westen blijft het grotendeels droog en wordt het stilaan zonniger. De maxima liggen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke tot matige wind uit noordwest tot noord.

Zondag bereikt een nieuwe depressie de Britse Eilanden. Een regen- en buienzone zou in de namiddag en avond over het land trekken voorafgegaan door een opstuw van vrij zachte zeelucht uit zuidwestelijke richting. Maxima van 20 tot 25 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo