Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   15 mei 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 15 mei wordt het meestal zonnig met in de late namiddag wat meer wolkenvelden over het noorden, het noordoosten en het oosten. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen. Eerst is de oosten- tot noordoostenwind zwak en aan zee matig. In de loop van de dag wordt hij matig en aan zee, waar hij krimpt naar het noordnoordoosten, soms vrij krachtig.

Vanavond en volgende nacht wordt het licht- of lokaal soms halfbewolkt. Het blijft droog bij minima van 1 graad in de Hoge Venen tot 8 graden in het westen. De noordoostenwind waait zwak of af en toe matig.

Donderdag is het eerst nog overwegend zonnig. In de namiddag neemt de bewolking toe vanaf het oosten, maar blijft het droog. We halen maxima van 12 graden in de Hoge Ardennen tot 17 graden in het westen. Er waait een matige noordoostenwind.

Vrijdag is er vrij veel bewolking met soms wat buitjes, vooral in de namiddag. De maxima liggen in de buurt van 16 of 17 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost en later zelfs uit veranderlijke richting.

Zaterdag wisselen zonnige perioden af met stapelwolken, die in de loop van de dag kunnen uitgroeien tot buien met kans op onweer. Het kwik stijgt tot 19 of lokaal 20 graden. De wind waait zwak of matig uit zuid tot zuidoost.

Zondag wordt het wisselend bewolkt met (onweers)buien, die soms pittig kunnen zijn. De temperatuur stijgt op veel plaatsen tot rond 20 graden of zelfs wat meer.

Ook op maandag wordt het wisselend bewolkt met buien. Het wordt koeler: we halen nog maxima rond 17 graden. Dinsdag krijgen we veel bewolking met buien en perioden van regen. De maxima liggen rond 17 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo