Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   28 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 28 augustus trekken de lage wolkenvelden geleidelijk op en wordt het rustig en vrij warm met deze namiddag mooie zonnige perioden. Maxima tussen 20 graden op de Ardense hoogvlakten, 22 graden aan zee en 23 of 24 graden in veel streken. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen.

Vanavond en volgende nacht wordt het rustig en helder tot licht bewolkt met slechts enkele hoge wolkensluiers. Op het einde van de nacht kunnen de eerste buien de Franse grens bereiken. Minima tussen 12 en 16 graden met een zwakke wind krimpend naar oost tot zuidoost.

Woensdag krijgen we veel wolken met reeds vanaf 's ochtends regen of buien vanaf de Franse grens (verwachte neerslaghoeveelheden in de meeste streken rond 10 mm). Ten zuiden van Samber en Maas kan er onweer ontstaan. 's Avonds verschijnen er een paar opklaringen vanaf de kust. De maxima liggen tussen 18 graden aan zee en 23 graden in Belgisch Lotharingen. De zwakke tot matige zuidoostenwind ruimt naar het noordwesten.

Donderdag is het eerder bewolkt met over het westen wel meer kans op enkele opklaringen. Vooral in Hoog-BelgiŽ verwachten we nog buien. Elders vallen er enkele lokale buien. Het kwik klimt niet hoger dan 19 graden in het centrum bij een zwakke of matige noorden- tot noordwestenwind.

Vrijdag verschijnen er meer opklaringen. Hier en daar vallen er nog enkele buien, maar de kans neemt verder af in de loop van de dag. 's Avonds is het droog en lichtbewolkt. De maxima schommelen in vele streken rond 19 graden bij een zwakke noordenwind.

Tijdens het weekend en ook maandag bepaalt een hogedrukgebied rustig en droog weer. Zaterdag zijn er nog wolkenvelden bij maxima rond 21 graden. Daarna worden de opklaringen breder met zondag temperaturen tot 23 of 24 graden en maandag tot 25 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo