Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   21 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 21 augustus is er op de meeste plaatsen nog veel bewolking maar in de loop van de dag krijgen we meer en meer de zon te zien. Op een lokaal buitje na blijft het droog. De maxima liggen tussen 22 en 25 graden. De wind is overwegend zwak en veranderlijk. In het noordwesten is hij meestal matig en draait hij van zuidwest naar westnoordwest.

Vanavond en volgende nacht worden de opklaringen geleidelijk breder en is er kans op vorming van nevel of plaatselijke mistbanken. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind blijft zwak en wordt veranderlijk.

Woensdag blijft het droog en is het meestal licht tot gedeeltelijk bewolkt. Het wordt vrij warm met maxima tussen 22 graden aan de kust en 28 graden in de Kempen. Er waait een matige wind uit zuidwest tot west.

Donderdag neemt, na een droge start, de bewolking toe vanuit het westen gevolgd door regen of buien. In het oostenn van het land is een donderslag daarbij niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 20 graden aan de kust en nog 27 graden in het oosten van het land. De wind is matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuidwest tot west.

Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en licht wisselvallig met enkele buien. Het wordt frisser met maxima tussen 17 en 20 graden. Er waait een matige en aan zee vrij krachtige westelijke wind.

Zaterdag wordt het wisselvallig en vaak zwaarbewolkt met regen en felle buien, plaatselijk met onweer. Het is fris met maxima tussen 13 en 17 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

Zondag is het nog wisselvallig en wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 18 graden bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Ook maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af met nog een kleine kans op een bui. Maxima rond 20 graden voor het centrum van het land bij een matige wind uit west tot zuidwest.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo