Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   10 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 10 augustus zijn er 's ochtends op vele plaatsen mooie opklaringen maar ontstaan er snel wolken. In de kuststreek is er de hele dag kans op buien, mogelijk zelfs met een plaatselijk onweer. In het oosten hangen er lage wolken. In de namiddag krijgen we in het binnenland afwisselend opklaringen en bewolkte perioden maar blijft het vaak droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Hoge Venen evenals aan zee en 23 graden in het centrum van het land. De wind waait in het binnenland matig en aan zee vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen met rukwinden tot 50 km/h.

Vanavond en vannacht trekt een buienzone van west naar oost over het land. Aan zee is daarbij kans op onweer. Later wordt het overwegend droog met opklaringen vanaf het westen. Minima van 11 tot 14 graden. De wind waait eerst matig, aan zee vrij krachtig, uit zuidwest. Later wordt hij zwak tot matig en ruimt hij aan zee naar noordwest.

Zaterdag is het in de voormiddag wisselend bewolkt. Na de middag neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog. Maxima van 19 tot 23 graden bij een zwakke tot matige westenwind.

Zondag verloopt droog en vrij zonnig, op wat hoge en middelhoge wolkenvelden na. Het wordt opnieuw warmer met maxima van 23 tot 28 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag wordt het onstabiel en verwachten we regen- en onweersbuien vanaf de Franse grens. Maxima rond 25 graden in het centrum.

Van dinsdag tot donderdag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met af en toe buien, dinsdag in het hele land, woensdag en donderdag vooral in het noorden. De maxima liggen rond 24 graden in het centrum van het land. Donderdag wordt het mogelijk warmer.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo