Architectuur

Weenapoint herontwikkeld door Architekten Cie

De Architekten Cie. is geselecteerd voor het ontwerp van de herontwikkeling van Weena Point door Maarsen Groep. Aan het Weena, direct tegenover de ingang van het vernieuwde Rotterdam Centraal, verrijst een stedelijke herontwikkeling. Het bestaande kantorencomplex Weenapoint wordt deels gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Daar wordt (mede) ten behoeve van een aantal zittende huurders, ongeveer 35.000 m2 kantoor- en vergaderruimte gerealiseerd.

Er worden circa 100 appartementen, een brasserie en Mixone-functies in de plint toegevoegd met een totale oppervlakte van circa 5000 m2. Tevens komt er een hotel met 150 kamers. In de directe omgeving van Weenapoint zijn al veel voorzieningen te vinden, zoals horeca, winkels en theaters. Door het aanleggen van ondergrondse infrastructuur en parkeerplaatsen in de Kruispleingarage ontstaat een autoluwe entree van Weenapoint. Samen met de investeringen die de gemeente Rotterdam doet in de openbare ruimte en de nieuwe stationshal, vormt dit de nieuwe stadsentree van Rotterdam.

De herontwikkeling wordt gefaseerd uitgevoerd zodat huurders van de bestaande gebouwen naadloos kunnen verhuizen naar de nieuwbouw. De eerste fase wordt medio 2014 opgeleverd.