Architectuur

Website architectureindevelopment.org gelanceerd

De website architectureindevelopment.org is een breed toegankelijk open source en user-generated kennisplatform op het gebied van architectuur en duurzame ontwikkeling, bedoeld voor kritische vakgenoten, geëngageerde professionals, geïnteresseerde leken en vrijdenkers die verder durven kijken en handelen dan de grenzen van hun eigen vakgebied en land van herkomst.

Met de nieuwe website nodigt A.I.D. wereldwijd mensen en organisaties uit hun kennis en ervaring in te brengen en te delen. Niet alleen met als doel deze te documenteren, maar ook om elkaar te inspireren en tot nieuwe inzichten en kruisbestuivingen te komen. Dat geldt ook voor het actief ontsluiten en bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Waar enerzijds partijen zoeken naar oplossingen voor bijvoorbeeld het overschot aan leegstaande gebouwen zoeken andere partijen juist naar oplossingen voor het gebrek aan onderdak.



Uitgangspunt voor het initiatief is het gegeven dat de architectuurwereld voor veel nieuwe uitdagingen staat. Talloze bouwprojecten zijn stil komen te liggen of ernstig vertraagd. Te veel leegstaande panden op bijzondere locaties blijven onbenut, terwijl ze met hergebruik nieuwe impulsen aan de stad kunnen geven. En architecten zijn noodgedwongen bezig met het herdefiniëren van hun rol, op zoek naar alternatieve activiteiten. Tegelijkertijd worstelt onze maatschappij wereldwijd met fundamentele sociaal-culturele en ethische vragen en is er grote behoefte aan duurzame oplossingen. Vragen en antwoorden lijken deel uit te maken van parallelle werelden die elkaar te weinig raken. Ze maken echter onderdeel uit van dezelfde urgentie en kunnen in combinatie tot heel nieuwe inzichten en oplossingen leiden. Dat is de basis van waaruit Architecture In Development (A.I.D.) is ontstaan. Simpelweg door beide werelden te integreren en op duurzame en globale wijze lokale architectuurgerelateerde initiatieven, talenten en locaties met elkaar te verbinden.

Link: architectureindevelopment.org