Waterdichte oplossingen voor betegelde balkons en terrassen

  BE   1 juni 2010 Bron: omnicol
Meer en meer worden tegels op balkons en terrassen toegepast. Niet vaak zonder schade achteraf. Door invloed van de temperatuur of van vocht kunnen immers schuifspanningen in de hechting tussen ondergrond en tegels ontstaan. Beton en dekvloeren hebben een andere bewegingscoëfficient dan keramische of natuursteen tegels. Ook vorstschade zorgt vaak voor problemen. Recent hebben Omnicol en Schlüter-Systems KG een systeem ontwikkeld voor duurzame en schadevrije betegelde balkons en terrassen. Drainagesystemen van Schlüter in combinatie met tegellijm en voegmortel van Omnicol waarborgen een waterdichte oplossing voor de lange termijn.

De hechtende drainage Ditra-Drain neutraliseert spanningen tussen de ondergrond en de tegelbekleding. Verlijmd met Omnicem PL85 PROF R op een draagkrachtige ondergrond, voorzien van voldoende afschot, ontstaat een volledige onderventilatie van het vloeroppervlak die snel en gelijkmatig droogt en uithardt. Restvocht uit de ondergrond, bijvoorbeeld een cementdekvloer, wordt door de dampdruknivelleringsfunctie van de polyethyleenmat Schlüter-Ditra geneutraliseerd. Deze fungeert in combinatie met tegelbekledingen als laag voor afdichting, voor dampspanningsnivellering bij vocht uit de ondergrond en voor ontkoppeling bij problematische ondergronden.

Gezamenlijk aanbod met advies

Het gezamenlijke productaanbod inclusief technisch advies is interessant voor nieuwbouw en renovatie van balkons en terrassen. Om tot deze systeemalliantie te komen hebben Omnicol en Schlüter gezamenlijk onderzoek en talrijke testobjecten succesvol uitgevoerd.

De toepassing is compleet met Schlüter-profielen voor balkonranden en waterafvoergoten, bewegingsvoegprofielen en met tegellijmen en voegmortels van Omnicol. De tegellijm van Omnicol is op basis van kunsthars-gemodificeerde grondstoffen uitstekend geschikt voor buiten toepassing. Kijk voor meer productinformatie op www.schlueter-systems.nl en op www.omnicol.info.

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo