Wat zijn de voordelen van het omploegen van de tuin?

Bron: Bouw & Wonen
Wat zijn de voordelen van het omploegen van de tuin?
De meeste mensen doen het liever niet, het omploegen van de tuin. Misschien is het inderdaad niet het leukste klusje in de tuin maar toch is het verstandig om dit te doen. Wanneer je een nieuw gewas in de tuin wilt of als je gaat zaaien zal je eerst de tuin moeten ploegen. Doordat er meer zuurstof in de grond komt zullen de gewassen beter groeien. Een kleine investering vooraf, maar het is de moeite meer dan waard.

Grondfrees

Je kunt de bodem van je tuin bewerken met een grondfrees, door deze machine te gebruiken wordt de bodem van je tuin rul. De kleine wortels kunnen hierdoor water en voedingsstoffen beter opnemen. Dit komt omdat de wortel beter door de grond kan. Voordat je dit doet is het erg belangrijk om al het onkruid te verwijderen, als je dit niet doet heb je het voor het onkruid ook makkelijker gemaakt om te groeien. Gebruik maken van een grondfrees is de perfecte manier om voor te bereiden als je wilt gaan zaaien.

Bemesten

Het is dus erg belangrijk dat de wortels de voedingsstoffen goed op kunnen nemen. Je kunt je dan wel bedenken dat het net zo belangrijk is dat er genoeg voedingsstoffen in de grond zitten. Ook zorgt bemesting ervoor dat er meer lucht in de bodem komt. Al met al is bemesting dus erg belangrijk voor de vruchtbaarheid van je grond. Wanneer je dit niet doet zul je merken dat de grond een stuk minder vruchtbaar is. Er zijn verschillende soorten mest. Kijk van te voren altijd goed welke soort mest je nodig hebt voor het bewerken van je tuin.

Wat heb je nodig?

Het is dus wel duidelijk dat de bewerking van je grond cruciaal is voor een mooie grasmat of je nieuwe bloemen. Maar wat heb je nu precies nodig? Als eerste natuurlijk een schep voor het ploegen van de grond, vervolgens zul je de grond moeten frezen met een motorfrees, ook heb je een rol nodig voor het aandrukken en een grashark om het graszaad in te laten werken.

Een goede voorbereiding is dus erg belangrijk voor de bodem. Wanneer je dit goed aanpakt zul je hier ontzettend lang plezier van hebben. Veel mensen onderschatten dit en kiezen ervoor om dit niet te doen. Vaak zien we dat zij hier later op terug komen en alsnog de hele grond moeten bewerken om een vruchtbare grond te krijgen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo